Prvi teden je posvečen zdravstvu. V njem so pripravili festival zdravja, krvodajalsko akcijo in simpozij o bioterorizmu. Drugega so posvetili aktivnemu državljanstvu, študenti pa bodo lahko tekli na Teku za srce in na festivalu prostovoljstva spoznali vrednost prostovoljnega dela. Tretji teden bo zaznamovala dirka z invalidskimi vozički in spoznavanje načina življenja gluhonemih študentov.

ŠOU v Ljubljani pa danes med drugim predstavlja spletni portal Talentiran.si, ki ponuja sveže informacije na področju izobraževanja, gradnje kariere in podjetništva. Portal Talentiran.si je rezultat sodelovanja resorja za socialo in zdravstvo ŠOU v Ljubljani in društva Mladinski ceh. "V ŠOU v Ljubljani menimo, da je aktiven študent tudi zaposljiv študent, zato smo sistem beleženja neformalnega znanja in izkušenj prek študentskega dela zapisali v svoj program dela. Dolgoročno gledano ima projekt potencial postati agencija za postavljanje standardov beleženja neformalno pridobljenih izkušenj in posredovanja pri iskanju zaposlitve," je pojasnil David Božič, študentski minister za socialo in zdravstvo.

Spletni portal, katerega ključni del je orodje e-nefiks, je mogoče uporabljati povsod, kjer imajo mladi dostop do računalnika in interneta. Svoja znanja in izkušnje lahko vpišejo takoj in na mestu, kjer so jih pridobili. Sistem omogoča, da lahko pridobljena znanja in kompetence v e-nefiks vpisujejo tudi organizacije, kjer so mladi izkušnje pridobivali. Drugače bodo svoje neformalne izkušnje in kompetence v e-nefiks vpisovali študentje sami, e-nefiks pa bo odgovorno osebo vprašal za verodostojnost podatkov. Portal je dostopen prek spletne strani ŠOU v Ljubljani na www.sou-lj.si ali neposredno na spletnem mestu www.talentiran.si in www.talentirana.si.

V ŠOU v Ljubljani so komentirali tudi morebitne administrativne težave pri prehodu na izvajanje novega zakona o štipendiranju, na katerega je opozorila Skupnost centrov za socialno delo Slovenije. Centri za socialno delo namreč septembra prevzemajo obravnavo vlog za štipendije. "Zakonodajalec se je pri snovanju novega zakona zavezal k določenim spremembam, ki pa zaradi administrativnih zapletov ne smejo pomeniti neizplačila štipendij. Problematiko bomo v ŠOU v Ljubljani spremljali zelo natančno. Če bo prišlo do neizplačila štipendij, bomo socialno najbolj ogroženim študentom priskočili na pomoč prek Fundacije Študentski tolar in prek razpisa za nepovratno finančno pomoč socialno ogroženim študentom," je pojasnil David Božič.