Po besedah Tovšakove bodo Celovški dvori nared leta 2009, ljubljanski župan pa je od nje izsilil obljubo, da se bo gradnja končala prvega januarja tega leta. Na vprašanje, kolikšna bo okvirna cena kvadratnega metra stanovanja, direktorica Vegrada ni želela odgovoriti, zagotovila je le, da bo ta veliko nižja od 3000 evrov za kvadratni meter. Dodala je še, da je celotna investicija v stanovanjski del vredna 150 milijonov evrov in da bodo ponudbo za prodajo stanovanj objavili decembra na spletni strani.

Poleg stanovanjskega dela (garsonjere, eno-, dvo-, tri- in štirisobna stanovanja, velika od od 22 do 130 kvadratnih metrov) bo v Celovških dvorih zraslo tudi poslovno-nakupovalno središče, ki ga bosta zaznamovala dvanajstnadstropna hotelsko-poslovna stolpnica s štirimi kletnimi etažami in nižji trgovski objekt, skupno pa bo na voljo 2408 parkirišč.

Po zagotovilih ljubljanskega župana težav z nakupom 300 stanovanj, ki naj bi jih v soseski imel JSS MOL za neprofitne najemnike, ne bo težav, z Vegradom pa se dogovarjajo tudi o nadaljnjih skupnih projektih. Kot je pred časom pojasnila direktorica JSS MOL Jožka Hegler, je vrednost pogodbe za prvih 150 stanovanj, ki jih bodo ponudili na razpisu prihodnje leto, 19,19 milijona evrov.

Celovški dvori bodo z javno mestno infrastrukturo povezani s tripasovno povezovalno cesto in krožiščem, prav tako pa bo soseska z mestom povezana z označenimi kolesarskimi stezami in pločniki.