Vse skupaj je bilo videti kot dobro pripravljena vaja za primer naravne katastrofe, na primer potresa. Vendar je šlo popolnoma zares. Sredi naselja se je namreč sama od sebe začela podirati večstanovanjska hiša v gradnji. Del stavbe se je nagnil kot stolp v Pisi, v steni pa je zazijala široka razpoka. Ta del hiše bo po odločbi gradbenega inšpektorja treba podreti.

"Malo pred šesto je počilo, kot bi se nekomu odlomila veja in bi padel z drevesa. Iz hiše se je še pokadilo, stena se je nagnila. Seveda smo se bali, da bi prišlo do najhujšega in bi se porušila vsa hiša, ki bi lahko padla tudi na naše hiše," je povedal najbližji sosed Tomaž Kokalj. Tudi drugi sosedje so pritrdili, da je šlo v osnovi za trideset let staro nedokončano manjšo hišo, ki jo je pred kratkim kupil zasebnik in jo začel zidati v večjo stavbo. Delavci (Gradbeno podjetje Bohinj) so okoli starega dela hiše skopali jarek, da bi utrdili temelje. V tem času je precej deževalo in temelji so se posedli, s tem pa tudi vsa stavba. "Stari del stavbe bo treba podreti. Mislim pa, da ni nevarnosti za okolico. Gre zagotovo za posebnost v gradbeništvu," je pojasnil gradbeni inšpektor Gregor Žitnik, ki v svojem dolgoletnem delovanju na kaj podobnega še ni naletel.

Policija je po dogodku gradbišče zavarovala, do prihoda izvajalcev del, ki bodo morali poskrbeti za zaščito in sanacijo, pa nevarno nagnjeno hišo varujejo gasilci PGD Stražišče. Lastnik objekta je Đevad Kolenović, ki pa je na dopustu. Povedal nam je, da pri vsej stvari ni nič kriv, gradnja naj bi potekala po dobrih, statično preverjenih načrtih in z vsemi dovoljenji. "Vložil sem več kot 270.000 evrov, gre za tristanovanjsko hišo. Po pogodbi z izvajalcem bi morala biti končana do 18. avgusta. Ne vem, kaj se bo zgodilo zdaj, sanacija bi morala teči na stroške izvajalca," je prepričan Kolenović. Računovodja Gradbenega podjetja Bohinj Jože Kocjanc je ob odsotnosti direktorja Miroslava Sodje dejal, da bodo odgovornost morali poiskati pri projektantu, vlagatelju in njih kot izvajalcih, vodja gradbišča Robert Mikelj pa je potrdil, da je vzrok za dogodek splet nesrečnih naključij. "Jarek je bil odkopan štirinajst dni, med tem časom so bili dopusti, deževalo je in očitno so se tla zmehčala. Stari objekt je izredno slabo narejen. Za sanacijo bomo poskrbeli mi, o odgovornosti in plačilu dodatnih stroškov pa bi še težko govoril," je dejal Mikelj. Poudaril je tisto, kar so vedeli vsi - srečo v nesreči, da se nikomur ni nič zgodilo. Še uro pred dogodkom so v hiši namreč bili delavci.