Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Varnostni svet ZN zaostril sankcije proti Severni Koreji

New York -  Varnostni svet ZN je danes potrdil novo resolucijo, ki zaostruje sankcije proti Severni Koreji zaradi njenega tretjega jedrskega poskusa 12. februarja. ZDA so po pogajanjih s Kitajsko dosegle, da so na seznam za sankcije dodali dve podjetji in tri posameznike. Severna Koreja je še pred glasovanjem zagrozila s preventivnim jedrskim napadom na ZDA.

Simbolična slika. (Foto: Reuters)

Varnostni svet ZN je z novo resolucijo uvedel sankcije proti dvema vodilnima predstavnikoma državnega podjetja za rudarski razvoj, ki je zaradi sodelovanja pri razvoju orožja pod sankcijami že od leta 2009. Sankcije bodo uvedli tudi proti direktorju banke Tanchon, ki je prav tako že od leta 2009 na seznamu za sankcije.

Po novem bo kaznovana tudi Akademija naravoslovnih znanosti, ki sodeluje pri razvoju oborožitve in hčerinska družba obrambnega podjetja Ryongbon, ki se ukvarja z izvozom.

Resolucija, ki izraža globoko zaskrbljenost zaradi jedrskega poskusa, prinaša tudi nekaj več preglavic voditeljem komunistične države pri nakupih luksuznega blaga.

Doslej veljavne sankcije so namreč državam prepustile, da same odločijo, kaj je to luksuzno blago. Tokratna resolucija pa točno določa, za kaj bo režim prikrajšan. To so med drugim jahte, dirkalni avtomobili in nakit.

Resolucija prav tako izraža skrb, ker diplomatski predstavniki Severne Koreje kršijo določila Dunajske konvencije o konzularnih odnosih s tihotapljenjem denarja in drugih stvari. S tem se odpirajo vrata za izgone diplomatov v prihodnosti, če jih bodo ujeli med nedovoljenimi dejanji.

Severna Koreja je pod sankcijami, ki obsegajo embargo na trgovino z orožjem in jedrsko ter raketno tehnologijo vse od prvih dveh jedrskih poskusov leta 2006 in 2009.

Severna Koreja zagrozila s preventivnim jedrskim napadom na ZDA

Pred današnjim glasovanjem v VS ZN je sicer Severna Koreja zagrozila s preventivnim jedrskim napadom na ZDA in druge agresorje. Severnokorejsko zunanje ministrstvo je tudi posvarilo, da se drugi korejski vojni ne bo mogoče izogniti, saj ZDA in Južna Koreja zavračata preklic obsežnih vojaških vaj, ki so napovedane za prihodnji teden.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor