Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Islandija prekinila pogovore o vstopu v EU

Reykjavik -  Islandija je prostovoljno prekinila proces vstopa v Evropsko unijo, je povedal njen zunanji minister Gunnar Bragi Sveinsson. »Tako deluje demokracija,« je poudaril na svojem prvem mednarodnem obisku v Bruslju.

(Foto: dokumentacija Dnevnika)

Minister je dejal, da sta se obe stranki v vladi odločili proti nadaljevanju procesa vstopa v EU. »Glavni namen mojega obiska v Bruslju je informacija o prekinitvi pogajanj,« je dejal Sveinsson in dodal, da kljub temu država ostala del Evrope in bo vezi z EU krepila na drugačne načine.

Komisar za širitev nad odločitvijo presenečen

Evropski komisar za širitev, Čeh Stefan Füle, je po konferenci dejal, da ga je odločitev presenetila. »Prekinitev pogajanj me je sprva precej presunila, vednar bom dejanje vlade spoštoval brez vprašanj,« je dejal Füle in dodal, da upa, da bodo proces vstopa države v EU nekoč zaključili.

Spomnimo, konec maja je prekinitev pogajanj po nastopu na čelu vlade napovedal že islandski premier Sigmundur Davio Gunnlaugsson. Takrat je dejal, da se bodo pogajanja nadaljevala po tem, ko bodo Islandci na referendumu izrazili željo po vstopu v EU.

Vstop v EU podpirala le četrtina prebivalstva

Nova islandska sredninsko-desničarska vlada, ki je na čelu države od začetka letošnjega aprila, je tako upoštevala mnenje prebivalcev otoka. Od slednjih je na referendumu le 25 odstotkov podpiralo vstop države v EU, še poroča portal Euobserver.

Islandija je do sedaj zaprla približno tretjino od skupaj 33 pristopnih vprašanj. Vprašanja so del vstopnega postopka v EU, znanga tudi kot acquis communautaire.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Islandija poslej brez milijarderjev Magazin

Islandija poslej brez milijarderjev

ReykjavikFinančno krizo, ki je prizadela Islandijo, so občutili tudi najbogatejši v deželi gejzirjev. Pred finančno krizo leta 2008 je bilo v državi šest milijarderjev, sedaj pa ni nobenega več, danes objavlja nemški dnevnik Frankfurter Več »

Islandija z mednarodnopravno zmago v primeru Icesave Novice

Islandija z mednarodnopravno zmago v primeru Icesave

Sodišče Evropskega združenja za prosto trgovino (Efta) je danes razsodilo, da je imela Islandija prav, ko je na podlagi volje islandskih volivcev zavrnila poplačilo obveznosti propadle spletne banke Icesave do varčevalcev v Veliki Britaniji in na Nizozemskem z državnimi sredstvi. V Reykjaviku so s... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor