Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Cameron: Velika Britanija bo vztrajala pri varčevanju

Cameron je v govoru v tovarni v regiji zahodni Yorkshire zatrdil, da bi sprememba finančne in gospodarske politike Veliko Britanijo pahnila "nazaj v prepad", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

David Cameron. (Foto: Reuters)

Opozorila in pozive, da bi morala vlada razmisliti o večjemu zadolževanju za stimuliranje gospodarstva, je tako zavrnil.

»Vem, da nekateri menijo, da je vztrajanje pri načrtu nekako trmasto,« je dejal. »Ampak kar se mene tiče, nič ne bi moglo biti dlje od resnice. Moji motivi, verovanja, moja strast, da se držim načrta, so namenjeni prav temu, da pomagamo družinam in podjetjem po vsej državi,« je dodal.

Cameron: Kakovostni javnih storitev si ne bo mogoče privoščiti, če bo gospodarstvo šibko

Če se želi dobro otrokom, jih ne gre obremenjevati z dodatnim zadolževanjem ter tekmovanjem z Indijo in Kitajsko, je prepričan Cameron. Po njegovih besedah si kakovostnih javnih storitev ne bo mogoče privoščiti, če bo gospodarstvo šibko in če bodo pol proračunskih sredstev porabili za plačevanje obresti na javni dolg.

Britanski premier je spomnil še, da je njegova vlada na račun gospodarske politike, ki jo je izbrala, požela številne pohvale. V tej luči je spomnil na načrt vzpostavitve enega milijona novih delovnih mest v zasebnem sektorju in večje stopnje zaposlenosti.

Izpostavil je tudi napredek pri izvozu v hitro rastoča gospodarstva, kot so Brazilija, Indija in Kitajska, ter v Rusijo.

Ob tem je priznal, da je pot, ki je pred državo, težka. »A ne dvomite, odločitve, ki jih sprejemamo zdaj, bodo gospodarstvo v prihodnjih letih popeljale na pravo pot,« je zatrdil.

Razpoloženje na Otoku je v zadnjem obdobju zelo turbulentno. Bonitetna hiša Moody's je minuli mesec znižala bonitetno oceno Velike Britanije z najvišje Aaa za eno stopnjo na Aa1. Kot so pojasnili v agenciji, se britanski državni dolg kopiči, gospodarstvo pa je tako šibko, da o pravi rasti ne bo mogoče govoriti pred letom 2016.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor