Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Opazovalcem ostaja samo preštevanje žrtev

Nasilje v Siriji ne jenja, v zadnjem pokolu umrlo 32 otrok

New York, Damask -  Petkov pokol civilistov v sirskem mestu Houla je naletel na ostre besedne obsodbe Združenih narodov in številnih držav, razen novih pozivov h koncu morilske vladavine Baširja Al Asada pa odločnejšega ukrepanja ni bilo. Britanski zunanji minister William Hague je zahteval nujno srečanje varnostnega sveta, med obiskom v Moskvi, ki ga začenja danes, pa bo Rusijo poskušal prepričati, da svojo arabsko zaveznico pomaga spraviti k pameti.

Svetovni splet so preplavile slike otrok, ki so bili ubiti ali ranjeni v tankovskem obstreljevanju Houle. (Foto: AP)

Opazovalci ZN so v soboto potrdili, da je bilo v omenjenem mestu v petek ubitih najmanj 92 ljudi, med njimi 32 otrok, mlajših od deset let. Od začetka njihove misije je to daleč najhujši zločin, zanj pa naj bi bile po pričevanju humanitarnih aktivistov v pokrajini Homs odgovorne sirske varnostne sile, ki so se nad mesto spravile z baražnim tankovskim ognjem. Svet so prek Youtuba obkrožile grozljive slike s krvjo oblitih otrok, med njimi tudi trupel z raztreščenimi lobanjami v eksplozijah granat. Da je šlo za tankovski napad, so potrdili tudi mednarodni opazovalci, ki pa niso hoteli precizirati, kdo je odgovoren za pokol. General Robert Mood je ostal zgolj pri izjavi, da "bo moral tisti, ki je sprožil to nezaslišano nasilje, odgovarjati".

Sirska vlada: Krivi so teroristi

Sirska državna televizija je prav tako objavila posnetke nekaterih žrtev, ki so se pojavili na spletu, pri tem pa zatrjevala, da so pokol storile teroristične bande. Sirsko zunanje ministrstvo je šlo še dlje ter potem, ko je potrdilo popoldanski spopad varnostnih sil z nekaterimi izmed teroristov, navedlo, da so stotnije slednjih zvečer napadle Houlo, oborožene s težko oborožitvijo, vključno z protitankovskimi izstrelki in granatami. Dodaja še, da je vlada v mesto poslala posebno skupino, ki bo preiskala okoliščine pokola. Ta je sledil petkovi izjavi generalnega sekretarja ZN Ban Ki Moona, da so nekateri bombni napadi v Siriji morda delo organiziranih terorističnih skupin. Takrat je tudi pozval vse države, naj z orožjem ne podpirajo nobene strani. Ban je tudi opozoril na prelivanje sirskega konflikta v Libanon, kjer so napetosti med tamkajšnjimi podporniki Asadovega režima in njegovimi nasprotniki vse opaznejše.

Zločin v Houli je posebej obsodila ameriška državna sekretarka Hillary Clinton, pri tem pa poudarila sodelovanje Washingtona z mednarodno skupnostjo pri stopnjevanju pritiska na režim sirskega predsednika Bašarja Al Asada in zahtevala konec njegove vladavine pobijanja in strahovlade.

Čeprav je 12. aprila začela veljati prekinitev ognja, v Siriji nasilje tudi danes ne pojenja. V sirski prestolnici Damask je odjeknilo več eksplozij, ki so zahtevale več žrtev, poroča nemška tiskovna agencija DPA. Znova poročajo tudi o spopadih iz pokrajine Hama. Zaradi nadaljevanja spopadov med sirskimi vladnimi in uporniškimi silami v bližini sirsko-iraške meje pa so se v Bagdadu medtem odločili, da za varnostne sile v bližini meje odredijo stanje pripravljenosti. 

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor