Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Assange svojega očeta dolgo ni poznal: Od njega je podedoval uporniške gene in analitični um

London -  Biografska knjiga o ustanovitelju WikiLeaksa, ki sta jo napisala novinarja Guardiana David Leigh in Luke Hardinga z naslovom "WikiLeaks: Assangeova vojna proti tajnosti", je med drugim razkrila tudi nov podatek o tem, kako se je Assange preoblačil v starko, da bi pobegnil agentom Cie, za katere je bil prepričan, da mu sledijo.

Julian Assange svojega pravega očeta dolgo ni poznal. (Foto: daylife)

V knjigi pa je objavljen tudi podatek o tem, da Julian Assange do svojega 25. leta svojega očeta sploh ni poznal. Avtorja pišeta tudi o tem, kako ga je za svojo varnost začelo skrbeti lani decembra, ko je WikiLeaks začel z objavo 250 tisoč tajnih ameriških diplomatskih depeš. Heker, rojen v Avstraliji, je takrat že živel v Angliji. Čeprav ni bilo očitnih dokazov, da ga zasledujejo agenti Cie, je bil sam v to že takrat prepričan. "Ne morete si niti predstavljati, kako noro je bilo," je dejal James Ball iz WikiLeaksa glede tega, da se je Assange preoblačil v starko.

Očeta je spoznal pri 25. letih

Novinarja Guardiana pa pišeta tudi o Assangeovem nenavadnem otroštvu in zapletenih razmerah med staršema. "Julianov biološki oče John Shipton se dolgo časa ni pojavil v njegovem življenju," lahko preberemo v knjigi. Njegova mati je bila stara 17 let, ko se je zaljubila v Shiptona, mladega upornika, ki ga je spoznala na protestih proti vojni v Vietnamu leta 1970. Razmerje sta kmalu zaključila, biološki oče pa nato v življenju Julana Assangea ni igral nikakršne vloge. Julian ga je spoznal šele, ko je bil star 25 let.

Ko sta se prvič srečala, je Assange spoznal, da je od očeta podedoval uporniške gene in analitični um. Prve težave z zakonom si je nakopal leta 1994, ko je bil osumljen za 24 hekerskih vdorov. Assange je trenutno v Veliki Britaniji, kjer se bori proti izročitvi na Švedsko zaradi domnevnega posilstva.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
FOTO: Oglejte si neverjetno podzemno skrivališče Juliana Assanga Magazin

FOTO: Oglejte si neverjetno podzemno skrivališče Juliana Assanga

Čeprav je v medije izpustil ogromne količine tajnih podatkov in dokumentov, je Julian Assange presenetljivo dolgo uspešno skrival tajno lokacijo svojih strežnikov, preko katerih je delovala stran WikiLeaks. Oglejte si galerijo slik Več »

"Politična kriminalka": Pri Spieglu so objavili knjigo o WikiLeaksu in Assangeu Kultura

"Politična kriminalka": Pri Spieglu so objavili knjigo o WikiLeaksu in Assangeu

Pri nemškem tedniku Spiegel so danes predstavili knjigo "Državni sovražnik WikiLeaks", kjer urednika Marcel Rosenbach in Holger Stark opisujeta sodelovanje s prvim človekom WikiLeaksa Julianom Assangeom. Gre za pravo "politično kriminalko", ocenjuje nemška tiskovna Več »

"Ne-Avstralec leta": Na prvem mestu je Julian Assange, sledi mu Bog, ki je dal poplaviti Queensland Magazin

"Ne-Avstralec leta": Na prvem mestu je Julian Assange, sledi mu Bog, ki je dal poplaviti Queensland

Ustanovitelj WikiLeaksa Julian Assange, ki je bil rojen v Avstraliji, je bil razglašen za "ne-Avstralca leta". Na drugo mesto se je po izboru revije Zoo Weekly uvrstil "Bog, ker je dal poplaviti polovico zvezne države Queensland", na tretje pa dansko princeso Mary, sicer Avstralsko, ki se je po... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor