Prvi mož krovne smučarske zveze v Sloveniji Ulaga je bil zelo vesel, da se je v Mariboru predstavilo kar 50 kandidatov od doslej 68 evidentiranih. Ekipa je za prihodnje leto zelo velika, kar pomeni, da ima tudi več možnosti za dobre uvrstitve. "Veseli me, da je ekipa številčna, za financerje je to bržkone manj vesel dogodek," je sprva v šali dejal Ulaga, ki SZS vodi od septembra 2012.

Nekdanji uspešen skakalec je na predstavitvi med drugim izrazil pomisleke o tem, da je organizacijo iger dobil prav Soči, za katerega je znano, da ima zaradi vpliva in bližine morja lahko tudi mile zime, prireditelji pa že vozijo sneg v skladišča, da bodo belo odejo imeli v primeru pomanjkanja padavin.

"To je malo čudno, seveda, da se izbirajo takšna prizorišča, kjer ni snega. Na primer, letošnji skoki so potekali na lanskem snegu. Vendar pa to ni naša skrb, bržkone se bo vse uredilo na koncu. Bodisi na shranjenem snegu, bodisi ga bodo že navozili. Prav lahko se tudi zgodi, da bo zima takšna, kot je še ne pomnimo," je dejal Ulaga.

Verjame, da bo prihodnja sezona enako uspešna

Se je pa predsedniku SZS smejalo po letošnji odlični zimi, kar se dosežkov slovenskih športnikov tiče. Ulaga meni, da tudi prihodnja ne bo nič drugačna. "Verjamem, da bo tudi naslednja sezona dobra, tako kot je bila ta za nami, menim, da bo celotna zima uspešna. Nekaj drži kot pribito, posamezniki zagotovo ne bodo zmanjšali svoje kakovosti v prihodnjem olimpijskem letu," je povedal Ulaga, ki pa izrecno ni želel izpostavljati favoritov, čeprav jih je nekaj le omenil.

"Na olimpijskih igrah ni lahko osvajati kolajn. Vemo, da se pravim favoritom velikokrat ni izšlo, težko je napovedovati kolajne. Po pričakovanjih bi rekel, da je pri Tini Maze normalno, da so kolajne, to mi pade takoj na um. Vendar pa kaj pa vemo, kaj se bo do takrat še zgodilo, kakšna bo dnevna forma," je dejal Ulaga.

Slednji vidi priložnost pri tistih, ki imajo več možnosti in priložnosti na tekmovanjih, saj nastopajo v več disciplinah. "Tekem je veliko in za osvajanje odličij bo tudi veliko priložnosti. Tako pri skakalcih kot pri alpskem smučanju. Tina nastopa v veliko disciplinah, tudi kakšen drug športnik je lahko blizu. Na primer smučarske skakalke, pa sprint pri smučarskih tekačicah, ki je v prosti tehniki, tudi ta je prav tako lahko priložnost. Za nekatere druge pa težko rečemo. Za hokej na primer je težko reči, da bodo fantje igrali za kolajno. Seveda lahko naštevamo, kdo meri najvišje, a dokler ne bo nekdo res nastopil, se ne ve," je pri napovedih ostal previden Ulaga.