Po izgubljeni točki na prejšnji tekmi z Dornbirnom in izgubi drugega mesta na lestvici spodnjega dela lige je za Ljubljančane na današnji tekmi štela le zmaga. Ob porazu in pričakovani zmagi Salzburga na Madžarskem bi namreč slednji ušel še za tri točke, kar bi ob le še dveh tekmah do konca pomenilo skorajda misijo nemogoče. Zmaji so nalogo dobro začeli, toda na koncu tesno izgubili in so zdaj v precej težkem položaju v boju za končnico.

Začetek tekme sicer pri domačih navijačih ni vzbudil pretiranega optimizma. Zeleno-beli so imeli že v uvodnih minutah na voljo dve zaporedni prednosti, dobro minuto tudi dva igralca več, toda kljub nekaj nevarnim strelom Žige Grahuta, Chrisa d'Alvisa in soigralcev vratar Znojma Ondrej Kacetl ni klonil. V nadaljevanju so se prebudili tudi češki napadalci in domači vratar Jerry Kuhn je imel precej dela ob nekaj nevarnih strelih. Sredi tretjine so imeli domači tretji "power-play" in ga vendarle izkoristili. Po močnem strelu Igorja Cvetka z modre črte je vratar Znojma plošček le odbil, pred vrati pa je bil najbolj spreten Andrej Hebar in poskrbel za 1:0. Nato so spet sledile češke minute ter sreča za domače, saj je plošček na poti v njihova vrata enkrat ustavila prečka, drugič pa je Martin Planek zgrešil, ko je bil povsem sam pred Kuhnom.

V prvem delu so imeli zmaji štirikrat na ledu igralca več, izkoristili so jo enkrat, v drugem se je slika obrnila. Na kazensko klop so zapored sedali ljubljanski hokejisti, prve številčne prednosti Čehi še niso izkoristili, drugo pa. Po izenačenju je bila spet nekoliko bolj poletna Olimpija, a ne d'Alvise ne Brock McBride nista izkoristila nekaj zrelih priložnosti. Slednji je v 34. minuti, ko so imeli sicer češki orli spet igralca več, pobegnil v protinapad, tekmeci so ga zrušili pred golom, sodnik pa je dosodil kazenski strel. A Kacetl je njegov poskus ubranil, le pol minute pozneje pa je bilo na semaforju 1:2, Znojmo je šolsko akcijo "power-playa" kronal z novim zadetkom.

Ljubljančani so skušali v zadnjem delu priti do izenačujočega zadetka. A njihova igra v napadu ni bila najbolj učinkovita, v obrambi pa so občasno puščali velike luknje, tako da bi tudi Čehi lahko vodstvo še povečali. Vseeno so imeli domači vse do zadnjih minut še možnost za preobrat, vendar so gostje spretno vzdrževali ravnotežje na ledu in ustavljali domače poskuse. V zadnji minuti so imeli zeleno-beli, ki so iz vrat v zadnjem obupanem poskusu potegnili še Kuhna, tri lepe priložnosti za izenačenje, toda streli McBrida, Žige Panceta in Kevina de Vergilia niso našli cilja.

Na tekmi v Szekesfehervarju je Salzburg s 3:2 premagal domačo Sapo, tako da je zdaj razmerje na lestvici med kluboma + 3 točke za Avstrijce, za nameček pa so Olimpijo po zmagi v Innsbrucku prehiteli še hokejisti Dornbirna.

V torek bodo Ljubljančani v predzadnjem krogu odšli na zanje eno najtežjih gostovanj, v Salzburg, kjer niso zmagali že na 14 tekmah zapored.