Za španskega reprezentanta se je januarja resno zanimal Arsenal, ki pa zanj ni želel odšteti zahtevanih 18,5 milijona evrov. Kljub temu pa Londončane košarica Kataloncev naj ne bi odvrnila od tega, da Villo ne bi skušali znova kupiti po koncu sezone.

Ker se nogometašu pogodba izteče čez slabo leto in pol, ga bo Barcelona poleti bržčas primorana prodati. To pa je voda na mlin topničarjem, ki bi nogometaša lahko dobili nekoliko ceneje, kot Barcelona zanj trenutno zahteva.

Britanski The Sun tako ugiba, da bi Villa v Arsenal lahko prišel že za 16 milijonov evrov, za varčnega angleškega prvoligaša pa ovira ne bi smela biti niti Špančeva plača, ki v Barceloni znaša 130 tisočakov na teden.

Otoški časnik ob tem sicer opozarja, da bi moral trener Arsene Wenger, v kolikor bo želel v svoje vrste zvabiti 31-letnika, spremeniti politiko podpisovanja pogodb z igralci starejšimi od 30 let. Do sedaj jim je namreč ponujal le enoletne dogovore, pri Villi pa je menda pripravljen narediti izjemo, saj mu obljublja tri oziroma štiriletno pogodbo.