Federer, sedmi nosilec US Opna in 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, s Francozom ni imel večjih težav. Mannarina je premagal po 80 minutah. »Tu je vedno prisoten pritisk. Ko prideš ven, moraš igrati dobro. Tudi tokrat je bilo tako. Zmožen sem igrati dobre tekme. Zadovoljen sem z rezultatom,« je po dvoboju dejal 32-letnik in dodal: »Kljub vetru sem lahko dobro serviral. Ko sem dobil prvi niz, je bilo vse lažje.«

Drugopostavljeni Nadal se po zmagi nad Dodigom ni posebej veselil, čeprav je odigral novo dobro tekmo. Na štirih tekmah je izgubil le 21 iger, servisa na svojo igro pa še ni izgubil. »Mislim, da sem igral pravilno proti tekmecu, ki je prišel na ta turnir po zmagah proti težkima nasprotnikoma kot sta Davidenko in Verdasco. Da sem ga tako premagal so odlične novice,« je o dvoboju z Dodigom dejal Nadal. »Igral sem bolje, kot na prejšnjih tekmah. To je pozitivno. Vsaka zmaga pomeni veliko. Zadovoljen sem z igro,« je še povedal Nadal.

Od nosilcev v moški konkurenci je napredoval tudi Španec David Ferrer, četrti nosilec je s 6:4, 6:3, 4:6 in 6:4 premagal Kazahstanca Mikhaila Kukuškina. Desetopostavljeni Kanadčan Miloš Raonić je s 6:7 (4), 6:4, 6:3 in 6:4 odpravil Španca Feliciana Lopeza. Izpadel pa je 13. nosilec, domačin John Isner. Zanj je bil usoden Nemec Philipp Kohlschreiber, ki je slavil s 6:4, 3:6, 7:5 in 7:6 (5).

V ženskem delu turnirja si je preboj v četrti krog priigrala druga nosilka, Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je s 6:7 (2), 6:3 in 6:2 izločila Francozinjo Alize Cornet. Azarenka, lanskoletna finalistka turnirja v Flushing Meadowsu, bo v naslednjem krogu igrala proti trinajstopostavljeni Srbkinji Ani Ivanović.

»Prvi niz je Alize igrala res dobro, jaz sem napravila preveč napak. V drugem sem začela izkoriščati svoje prednosti in to je napravilo razliko,« je po dvoboju dejala Azarenka.

Manj razlogov za veselje je imela šesta nosilka, Danka Caroline Wozniacki, ki je s 6:4, 4:6 in 3:6 izgubila proti italijanski kvalifikantki Camili Giorgi. Nekoliko presenetljivo je izpadla Čehinja Petra Kvitova, sedma nosilka in zmagovalka Wimbledona leta 2011. S 6:3 in 6:0 je Kvitovo premagala Američanka Alison Riske, ki v New Yorku nastopa kot povabljena igralka. Riskejova je za zmago potrebovala le 65 minut. Nastope v Flushing Meadowsu je končala štirinajsta nosilka, Rusinja Maria Kirilenko, ki je z 0:6 in 1:6 klonila proti Romunki Simoni Halep. Njena naslednja nasprotnica bo Italijanka Flavia Pennetta, ki je s 7:5 in 6:1 izločila dvakratno zmagovalko turnirjev za grand slam, Rusinjo Svetlano Kuznecovo.