Američanka je morala priznati premoč 23. nosilki, Nemki Sabine Lisicki, ki je bila boljša s 6:2, 1:6 in 6:4.

To je bil šele tretji poraz Serene v letošnji sezoni in prvi po 34 zaporednih zmagah, kar je bila njena najdaljša zmagovalna serija v karieri. Iz poraza pa Williamsova ni želela delati prevelike drame.

»To ni nikakršen šok«

»To ni nikakršen šok. Sabine igra zares dobro na travi in ima tudi zelo močan servis. Že pred tekmo sem torej vedela, da me čaka težak dvoboj in še enkrat poudarjam, da to ni nobena senzacija. V prihodnje bom preprosto morala igrati bolje,« je po porazu dejala Serena.

Lisickijeva je bila po odmevni zmagi zelo ganjena in je v intervjuju komaj zadrževala solze sreče: »Še vedno se tresem. Presrečna sem. Serena je odigrala odlično in je resnično težka nasprotnica, zato so občutki po zmagi v tem dvoboju res nekaj posebnega. Tudi občinstvo je bilo danes izjemno in rada bi se jim zahvalila za podporo. Obožujem centralno igrišče v Wimbledonu, to je zame prav posebno prizorišče.«

V ženski konkurenci so pred četrtfinalom torej že izpadle prve tri nosilke, poleg Williamsove tudi Viktorija Azarenka in Marija Šarapova. Najvišje postavljena igralka, ki je še v igri, je sedaj Poljakinja Agnieszka Radwanska, ki se je med najboljših osem danes prebila z zmago proti Bolgarki Svetlani Pironkovi (4:6, 6:4 in 6:3). Ob četrti nosilki sta izmed najboljše deseterice v igri le še šesta, Kitajka Li Na, ki je danes s 6:2 in 6:0 ugnala Roberto Vinci, in osmopostavljena Petra Kvitova, ki je bila s 7:6 (5) in 6:3 boljša od Španke Carle Suarez Navarro.

Poleg omenjene trojice nosilk in Lisickijeve, so si nastop v četrtfinalu izborile še Estonka Kaia Kanepi, Američanka Sloane Stephens, Francozinja Marion Bartoli in Belgijka Kirsten Flipkens.

Dodig proti Ferrerju dobro začel, nato pa popustil

Tudi pri moških so danes na sporedu dvoboji osmine finala.

Četrti nosilec David Ferrer je imel sprva kar precej težav s Hrvatom Ivanom Dodigom, ki je prvi niz dobil v podaljšani igri, drugega pa prav tako šele v 13. igri izgubil. V nadaljevanju dvoboja pa je Dodig odpovedal in oba niza izgubil z 1:6. Ferrer se bo v četrtfinalu pomeril z osmim nosilcem, Argentincem Juanom Martinom del Potrom, ki je s 6:4, 7:6 (2) in 6:3 ugnal Italijana Andreasa Seppija.

Poljska bo imela polfinalista

Poljaki bodo imeli letos v Wimbledonu najmanj polfinalista, saj sta si po zmagah po petih nizih medsebojni četrtfinale izborila Lukasz Kubot, ki je ugnal Franoza Adriana Mannarina, in Jerzy Jannowicz, ki je bil boljši od Avstrijca Jurgena Melzerja.

Murray in Đoković nista dovolila presenečenja

V četrtfinale sta se danes prebila tudi Španec Fernando Verdasco, ki je bil trikrat s 6:4 boljši od Francoza Kennyja De Schepperja, in domači adut Andy Murray, ki je na osrednjem igrišču s 6:4, 7:6 (5) in 6:1 ugnal Rusa Mihaila Južnija.

V zadnjih dveh dvobojih dneva pa sta si četrtfinale izborila prvi nosilec Novak Đoković, ki je s 6:1, 6:4 in 7:6 (4) ugnal Nemca Tommyja Haasa, in sedmi nosilec Tomaš Berdych, ki je bil s 7:6 (4), 6:7 (5), 6:4 in 6:4 boljši od Avstralca Bernarda Tomića.