Na papirju ima najtežjega tekmeca ravno Bedene, ki pravi, da se v srcu počuti kot Britanec. Nasproti mu bo stal 20. nosilec Južnoafričan Kevin Anderson. Več kot dva metra visok igralec (natančneje 203 centimetre) v Wimbledonu še ni prišel dlje od tretjega kroga, kjer je igral lani. Slovenski poznavalci tenisa se verjetno tudi spomnijo, da je Andersona leta 2011 v prvem krogu turnirja v Melbournu izločil Blaž Kavčič, ki ga tokrat ni v Wimbledonu, ampak je slavil na challengerju z nagradnim skladom 50.000 ameriških dolarjev v kitajskem Tianjinu. Bedene bo v glavnem žrebu Wimbledona sicer nastopil kot srečni poraženec kvalifikacij. Od preostalih dveh Slovencev v glavnem žrebu se bo Blaž Rola pomeril proti Špancu Pablu Andujarju, Polona Hercog pa proti Argentinki Pauli Ormaechea. Rola in Hercogova sta bila med 128 udeležencev edinega grand slama na travi uvrščena neposredno.

Branilec naslova Škot Andy Murray in lanski finalist Srb Novak Đoković sta se znašla v istem delu žreba in se bosta morebiti lahko pomerila že v polfinalu (lani sta bila finalista), v spodnjem delu lestvice pa sta pristala velika tekmeca Švicar Roger Federer in Španec Rafael Nadal. Oba Slovenca sta v zgornji polovici razpredelnice, tako kot glavna favorita Đoković in Murray. Murray, ki je lani prekinil 77-letno britansko sušo na sveti travi, bo uvodni dvoboj odigral z Belgijcem Davidom Goffinom (pred leti je igral na challengerju v Ljubljani), prvi nosilec turnirja Đoković pa se bo meril s Kazahstancem Andrejem Golubjevom. V ženski konkurenci lahko pride do velikega obračuna že v četrtfinalu, saj sta prva nosilka Američanka Serena Williams in peta nosilka Rusinja Marija Šarapova, zmagovalka Rolanda Garrosa, v isti četrtini žreba.

Toda Murray v Veliki Britaniji ne bo pod drobnogledom le kot branilec naslova, ampak tudi zato, ker se bo prvič na največji sceni predstavil z novo trenerko Amelie Mauresmo. »Njegove igre ne bom spreminjala. Dobro ve, kako je treba igrati na travi. Seveda imam svoj pogled, kako bi lahko igral še boljše, toda nekaj dni pred začetkom velikih tekmovanj je nesmiselno delati velike spremembe,« je povedala nekdanja odlična teniška igralka, ki prihaja iz Francije. »Do zdaj sva se predvsem spoznavala. Zanimalo me je, kakšna je njegova osebnost in kako gleda na različne stvari. V njegovi družbi se počutim zelo dobro,« je povedala Mauresmojeva, ki je leta 2006 tudi sama slavila v Wimbledonu.

Na turnirju bosta nastopili še dve Slovenki, veteranka Katarina Srebotnik in Andreja Klepač, ki bosta tekmovali v konkurenci ženskih dvojic. Srebotnikova je združila moči s Čehinjo Kveto Peschke, s katero sta tretji nosilki wimbledonskega turnirja dvojic. V 1. krogu se bosta pomerili z nemško-slovaško navezo Andrea Petković in Magdalena Rybarikova. Klepačeva pa se je povezala s Španko Mario-Tereso Torro - Flor. Špansko-slovenska kombinacija bo v 1. krogu prekrižala loparja s češko-srbsko navezo Eva Hrdinova in Bojana Jovanovski. vra, šr