V sredo se bo program na igriščih ŽTK Maribor začel ob 10. uri, ko bo kot prva Slovenka nastopila Eva Zagorac. Ob 15. uri bo nastopila Maša Zec Peškirič, ne pred 16.30 pa še Nastja Kolar.

Đoković gladko v drugi krog

Novak Đoković, prvi nosilec drugega letošnjega teniškega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva Francije, se je gladko uvrstil v drugi krog. Srbski zvezdnik je danes po dveh urah in 13 minutah igre s 7:6 (5), 6:4 in 7:5 premagal Belgijca Davida Goffina, a se je moral za zmago precej potruditi.

Prvi dvoboj omenjenih tekmecev je bil zanimiv in Đoković se je moral precej potruditi, da je zlomil odpor 57. igralca z lestvice ATP. Goffin je igral zelo dobro, v dvoboj ni vstopil s strahom pred precej bolj renomiranim tekmecem, tako da je priljubljeni Nole kar dolgo iskal pravi odgovor za zmago. Vsi trije nizi so minili v bolj ali manj enakovredni igri, še posebej napeto je bilo v prvem, ki ga je Žoković dobil šele po podaljšani igri.

Današnje "ogrevanje" prvega loparja sveta na poti do edinega naslova na grand slamih, ki mu še manjka v zbirki, je bilo nepričakovano zelo težko. Razpoloženi in motivirani Belgijec se je številki 1 namreč odlično upiral. Kljub vsemu Đoković nit za trenutek ni izgubil koncentracije. Potrpežljivo je osvajal točko za točko in ko je v tretjem nizu z odvzemom servisa povedel s 6:5, je bil Goffin končno premagan. V drugem krogu srbskega igralca čaka dvoboj z Argentincem Guidom Pello, ki je po maratonskem dvoboju in petih nizih premagal Hrvata Ivana Dodiga s 4:6, 6:4, 6:3, 2:6, 12:10.

"Hvala vsem navijačem, da so kljub prekinitvam zaradi dežja zdržali in počakali na nas. Mislim, da sem odigral dobro tekmo, David je zelo dober 'tenisač' in menim, da je zelo obetaven. Zmage sem zelo vesel in upam, da bom v tem slogu nadaljeval nastope na turnirju," je po dvoboju dejal Đoković, lanski finalist Roland Garrosa, ki je moral več kot štiri ure čakati zaradi dežja.

Zlahka se je v drugi krog prebil tudi Bolgar Grigor Dimitrov, potem ko je Kolumbijec Alejandro Falla pri izidu 6:4 in 1:0 dvoboj predal. Dimitrov, ki si je prislužil vzdevek "Baby Federer", saj goji podoben slog igre kot 17-kratni zmagovalec turnirjev za grand slam, bi se lahko v tretjem krogu pomeril z Đokovićem. Dvaindvajsetletni Bolgar je slaven tudi zaradi prijateljevanja z rusko teniško zvezdnico Marijo Šarapovo, nekdanjo zaročenko slovenskega košarkarja Saše Vujačića.

Napredovala sta tudi oba deveta nosilca turnirja, Švicar Stanislas Wawrinka in Avstralka Samantha Stosur. Slednja je s 6:0 in 6:2 premagala japonsko veteranko, 42-letno Kimiko Date-Krumm, ki je svoj prvi Roland Garros odigrala že leta 1989. Date-Krummova je postala tretja najstarejša igralka v zgodovini, ki je kdaj koli nastopila na OP Francije. Rekorderka je še vedno Martina Navratilova, ki je leta 2004 zaigrala pri 47 letih in 232 dneh. "Stosurjeva je zelo močna, za nameček pa specialistka za pesek. Danes ni delala napak in nikakor je nisem mogla zaustaviti," je dejala Japonka.