Federer in Nadal, ki sta dolgo krojila vrh svetovne teniške lestvice, sta se pomerila že na 29. medsebojnem dvoboju, v doslej odigranih 28 dvobojih pa je bil na 18 obračunih boljši Španec, a je zadnji dvoboj lani v polfinalu Indian Wellsa dobil Švicar.

"Ne bo se vrnil na igrišča, če ne bo 100-odstotno pripravljen. Ne bo igral poškodovan," je po porazu za tekmeca dejal Federer, ki je bil v Indian Wellsu drugi nosilec. "Pričakujem, da bo znova gospodar peščenih igrišč, tudi za tukaj sem vedel, da ga bo težko ustaviti," je še dejal Federer.

Nadal gre od dvoboja do dvoboja

"Grem od dvoboja do dvoboja, treninga do treninga, trudim se prikazati svojo najboljšo igro. Pomembno je, da sem zdrav. In če sem, potem lahko veliko treniram in moja vrnitev med najboljše bo nekoliko lažja," pa je po zmagi povedal Nadal, ki se bo v polfinalu pomeril s Čehom Tomašom Berdychom.

V drugem četrtfinalu je Čeh Tomas Berdych ugnal Kevina Andersona iz JAR s 6:4, 6:4. Manj sreče pa so imeli gledalci z ženskima četrtfinalnima dvobojema. Prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka je predala dvoboj predala dvoboj z Danko Caroline Wozniacki zaradi poškodbe gležnja, Avstralka Samantha Stosur pa dvoboj z Nemko Angelique Kerber zaradi poškodbe stegenske mišice.

Srebotnikova v finalu Indian Wellsa

Slovenska teniška igralka Katarina Srebotnik se je uvrstila v finale teniškega turnirja v Indian Wellsu v konkurenci ženskih dvojic. V polfinalu je Srebotnikova v paru z Rusinjo Nadjo Petrovo premagala tajsko-kitajski par Su Wei Hsieh - Shuai Peng s 6:2 in 6:2.

V finalu se bosta Srebotnikova in Petrova pomerili s četrtima nosilkama Rusinjama Jekaterino Makarovo in Jeleno Vesnino, ki sta bili s 4:6, 7:6 (4) in 10:8 boljši od Japonke Kimiko Date-Krumm in Avstralke Casey Dellacqua.