Nadal se je uvrstil v polfinale OP Avstralije, potem ko je v četrtfinalu izločil 22. nosilca, Bolgara Grigorja Dimitrova, s 3:6, 7:6 (3), 7:6 (7) in 6:2. "Srečo sem imel. Dvoboj je bil težak, upam, da ste uživali, saj sem se res pošteno namučil," je po zmagi dejal Nadal. "Zdaj sem uničen. Težko je izgubiti prvi četrtfinale na turnirjih za veliki slam, upal sem na zmago," je povedal Dimitrov. V polfinalu se bo Nadal pomeril s starim znancem Švicarjem Rogerjem Federerjem.

Tudi Federer je za zmago potreboval štiri nize. Potem ko je bil v uvodnih dveh prepričljiv, je Murray, zmagovalec zadnjega Wimbledona, našel svoj ritem in se vrnil v igro. Švicar je imel v podaljšku tretjega niza že dve žogi za zaključek dvoboja, a je Murray napadel na vso moč, najprej izenačil in nato niz dobil z 8:6. V nadaljevanju je Federer spet prevzel pobudo in se po treh urah in dvajsetih minutah prebil v polfinale, kjer ga čaka stari znanec Nadal.

"Danes nisem imel dosti izbire, tudi ko sem zaostajal, sem skušal narediti najboljše. Težko je bilo, a sem premagal pritisk, čeprav mi v tretjem nizu ni šlo. A težkih situacij sem navajen, moraš si dati priložnost, tudi če kakšno zgrešiš. Dolgo sem že v tem in danes mi je s tem pristopom uspelo. Ko gledam nazaj, lahko rečem, da sem bolj utrujen kot lani, zato sem lahko zadovoljen s tokratnim uspehom. Igra je postala še hitrejša, vsaj tako se mi zdi. Proti dobrim igralcem pač ne smeš zapravljati priložnosti. Vesel sem, da se mi je trdo delo v zadnjih mesecih obrestovalo," je po dvoboju dejal nekdanji prvi igralec sveta Federer.

V drugem polfinalu bosta zaigrala Čeh Tomaš Berdych in Švicar Stanislas Wawrinka, ki je včeraj po štirih urah in petih nizih izločil Novaka Đokovića.

Radwanska boljša od branilke naslova

Na ženskem delu teniškega prvenstva v Melbournu so znane vse štiri polfinalistke. Od nadaljevanja se je morala posloviti branilka naslova, Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je z 1:6, 7:5 in 0:6 izgubila proti petopostavljeni Poljakinji Agnieszki Radwanski.

V prvem današnjem četrtfinalu je Slovakinja Dominika Cibulkova gladko s 6:3 in 6:0 premagala Romunko Simono Halep. V polfinalu se bo Cibulkova zdaj pomerila z Radwansko, drugi par pa je Kanadčanka Eugenie Bouchard in Kitajka Na Li, ki sta si napredovanje priigrali v torek.

Srebotnikova med ženskimi in mešanimi dvojicami obtičala v polfinalu

Srebotnikova je v polfinalu končala nastope med ženskimi dvojicami na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu. V boju za finale sta bili od četrtih nosilk, Srebotnikove in Čehinje Kvete Peschke, boljši prvopostavljeni Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci, ki sta zmagali s 6:1 in 6:4.

Mariborčanka je v polfinalu končala z nastopi tudi med mešanimi dvojicami. Z Indijcem Rohanom Bopanno sta kot druga nosilca s 5:7 in 3:6 klonila proti Avstralcema Jaroslavi Gajdošovi in Mathewu Ebdenu.