"Sigurno mi je žal, da nisem zmagal dvoboja, z igro sem bil zadovoljen, igral sem dobro. Okej, prvi niz zagotovo ni bil najboljši, potem sem nekako našel ritem in igral druge štiri nize dobro. Razočaran sem, ker ne vem, zakaj so se proti koncu četrtega niza pojavili mišični krči. Za to ne vidim razloga. Treniram zelo veliko, fizično sem zelo dobro pripravljen, na vseh testih sem vrhunski, treniram z lahkoto po štiri ure, tukaj pa so se pojavili krči, kar se mi zgodi vsake toliko časa. V petem nizu nisem imel priložnosti, ker je bilo moje fizično stanje toliko slabše kot njegovo. To je tisto, kar me najbolj mori. Kar se tiče igre, sem zelo zadovoljen. Seveda bi lahko naredil kakšne stvari še boljše, ampak tako je v vsakem dvoboju," je po triurnem obračunu dejal Kavčič, ki bo nastopil tudi na tretjem turnirju za grand slam, teniškem turnirju v Wimbledonu.

"Po OP Francije bo odigral dva turnirja serije challenger na pesku, potem sledi par dni priprav za Wimbledon in seveda Wimbledon, za katerega se posebej ne bom pripravljal oziroma ne bom igral kakšnih turnirjev na travi, bom kar ostal na pesku. Moj prvi cilj je bil sicer, da začnem znova dobro igrati. To mi je uspelo, želim si, da bi moja igra bila tudi v prihodnje na takšni ravni kot danes in v 1. krogu OP Francije. Če bom igral na takšni ravni, mislim, da se bom hitro vrnil spet nazaj med sto najboljših in bom lahko prišel še višje," je načrte v nadaljevanju sezone razkril 26-letni Ljubljančan, ki je trenutno 104. igralec na svetovni teniški lestvici ATP.

Kavčič se je po zaostanku z 2:0 v nizih vrnil v igro in dobil naslednja dva, v zadnjem pa so mu pošle moči, bolečine so se pojavile v levi stegenski mišici, kar je bila voda na mlin 29-letnemu Italijanu, ki na lestvici ATP zaseda 22. mesto. Obračun med Kavčičem in Seppijem je bil sploh njun prvi na turnirjih serije ATP. Kavčič se je sicer skušal še drugič uvrstiti v 3. krog na turnirjih za grand slam, kar mu je prvič uspelo že letos na OP Avstralije v Melbournu.

Od Slovencev je v posamični konkurenci ostal le še Kranjčan Grega Žemlja, ki se bo za 3. krog pomeril s 13. nosilcem Japoncem Keijem Nišikorijem.

Srebotnikova in Petrova čez prvo oviro

Na pariški pesek je danes prvič stopila Slovenka Katarina Srebotnik, ki je v 1. krogu v konkurenci ženskih dvojic skupaj z Rusinjo Nadjo Petrovo ugnala češko-južnoafriško kombinacijo Vladimira Uhlirova in Natalie Grandin s 6:3 in 6:0.

Tretji nosilki odprtega teniškega prvenstva Francije se bosta v 2. krogu pomerili z belorusko-gruzijsko navezo Olga Govorcova in Ana Tatišvili.

Od glavnih nosilcev in osrednjih favoritov sta v 3. krog OP Francije napredovala drugi nosilec Švicar Roger Federer, ki je brez težav v treh nizih odpravil Indijca Somdeva Devvarmana in prva nosilka Američanka Serena Williams, ki se ni niti spotila proti Francozinji Caroline Garcia ter je v 3. krog napredovala z izidom 6:1, 6:2. Federer se bo za preboj v osmino finala meril s Francozom Julienom Benneteaujem, Williamsova pa z Romunko Sorano Cirsteo.

Za prvo večje presenečenje je poskrbela Srbkinja Bojana Jovanovski, ki je po dveh nizih, s 7:6 (2) in 6:3, že drugič zapored v tem mesecu odpravila nekdanjo številko ena ženskega tenisa, sicer 10. nosilko, Danko poljskega rodu Caroline Wozniacki. Srbska igralka je bila boljša od Wozniackijeve tudi v 1. krogu turnirja WTA v Rimu.