Debitantu na US opnu je žreb od Slovencev na OP ZDA namenil najtežjega nasprotnika, 36. igralca sveta. Rola je po izgubljenem uvodnem nizu dobil drugi niz, njegov je bil tudi četrti niz, a se je Španec vrnil in po 197 minutah dvoboja slavil uvodno zmago. Ptujčan je formo za veliki turnir pilil v Winston Salemu, kjer pa je izpadel že v drugem krogu, ko ga je premagal Tajvanec Yen-Hsun Lu, pred tem je v Cincinnatiju, kjer se je prebil skozi kvalifikacije, po hudem boju izgubil dvoboj prvega kroga proti poznejšemu polfinalistu Francozu Julienu Benneteauju.

Američan neugoden tekmec za Kavčiča

Na igrišče je že stopil tudi Blaž Kavčič, ki se bo pomeril z Američanom Donaldom Youngom. Američan je neugoden tekmec za Kavčiča. Young se je leta 2011 prebil v osmino finala turnirja v Flushing Meadowsu. Med seboj sta enkrat že igrala, boljši pa je bil Ljubljančan, ki je februarja 2011 slavil v kvalifikacijah v Delray Beachu s 6:2 in 6:3. Polono Hercog v torek čaka Ukrajinka Jelina Svitolina, ki je pred tremi tedni osvojila turnir v Bakuju.

Uvodne dvoboje so opravili že nekateri favoriti. V drugi krog je po težkem boju, kar nekajkrat je tožil zaradi mišičnih krčev, napredoval Škot Andy Murray, lanski zmagovalec Wimbledona, ki je prav v New Yorku pred dvema letoma kot prvi Britanec po letu 1936 osvojil turnir za veliki slam. Murray je imel precejšnje težave z Nizozemcem Robinom Haasejem, dvoboj pa je dobil v štirih nizih s 6:3, 7:6 (6), 1:6, 7:5. Murray očitno v New York ni prišel v najboljši formi, v enem trenutku dvoboja je namreč izgubil kar devet zaporednih iger, v treh urah dvoboja pa je naredil kar 50 neizsiljenih napak.

Serena Williams na prvi dvoboj še čaka

V konkurenci posameznic je presenetljivo 20-letna neznana Američanka, ki si je nastop prislužila s posebnim povabilom, wild card, proti drugi nosilki, finalistki OP Francije Romunki Simoni Halep uprizorila žilav odpor. Collinsova je dobila prvi niz s 7:6 (2), Halepova se je po presenečenju zbrala ter dvoboj dobila z izidom 6:1, 6:2. V drugi krog je napredovala še četrta nosilka Poljakinja Agnieszka Radwanska, nadaljevanje sta si priborili tudi nemški favoritinji Angelique Kerber, šesta nosilka, in Andrea Petković, 18. nosilka. Napredovanje v naslednji krog pa si je priigrala tudi Čehinja Lucie Šafarova, 14. nosilka.

Prva nosilka, ameriška zvezdnica Serena Williams, na prvi dvoboj še čaka, zato pa je uvodni obračun že odigrala njena starejša sestra Venus Williams, ki je dobila dvoboj z japonsko veteranko 43-letno Kimiko Date-Krumm z 2:6, 6:3, 6:3.