Po zmagi nad Švicarjem Yannom Martijem je Bedene kot 17. nosilec ponoči ugnal še Gruzinca Nikoloza Basilašvilija s 6:3, 6:3 ter se prebil v zadnji krog kvalifikacij. Od preboja med 128 tenisačev v glavnem delu žreba OP ZDA ga loči le še dvoboj z osmim nosilcem kvalifikacij Nemcem Petrom Gojowczykom. V kvalifikacijah sta se merili še dve Slovenki, a sta obstali že na prvi oviri. Obe sta izpadli že v prvem krogu kvalifikacij proti slabše uvrščenima tekmicama na lestvici WTA, Kolarjevo je s 7:5, 6:3 premagala Čehinja Katerina Vankova, Majeričevo pa z 2:6, 6:2, 6:2 Avstralka Daria Gavrilova.

Trem Slovencem, ki so bili neposredno uvrščeni na glavni turnir, igra žogic v žrebu ni bila naklonjena. Prav vsi se bodo namreč merili z višje postavljenimi igralci. Debitant na US opnu Rola se bo pomeril z enim od nosilcev Špancem Fernandom Verdascom, 36. igralcem sveta in 31. nosilcem, Kavčič bo prvi dobljeni dvoboj v New Yorku naskakoval v obračunu z domačinom, 46. igralcem sveta Donaldom Youngom, Hercogovo pa čaka 34. igralka z lestvice WTA Ukrajinka Jelina Svitolina, letošnja zmagovalka turnirja WTA v Bakuju.

Do sedaj najuspešnejša Žemlja in Srebotnikova

Za najvidnejši slovenski dosežek na US opnu pri posameznikih je pred dvema letoma poskrbel Grega Žemlja, ko se je prebil vse do tretjega kroga, ko ga je ugnal Srb Janko Tipsarević, leta 2008 je Katarina Srebotnik stopila še stopničko višje ter izpadla v četrtem krogu.

Najtežjega tekmeca ima vsaj na papirju 23-letni Ptujčan Rola, ki je formo za veliki turnir pilil v Winston Salemu, kjer pa je izpadel že v drugem krogu, ko ga je premagal Tajvanec Yen-Hsun Lu, pred tem je v Cincinnatiju, kjer se je prebil skozi kvalifikacije, po hudem boju izgubil dvoboj prvega kroga proti poznejšemu polfinalistu Francozu Julienu Benneteauju.

Kavčič bo v New Yorku nastopil z nič kaj spodbudno popotnico dveh porazov že v prvem krogu na turnirjih ATP v Washingtonu in Winston Salemu, sta se pa s favoritom dvoboja Youngom že srečala, ko je bil februarja 2011 v kvalifikacijah Delray Beacha s 6:2 in 6:3 boljši Ljubljančan.

Favorita Nole in Federer

Po odpovedi španskega asa Rafaela Nadala sta pri posameznikih glavna favorita Švicar Roger Federer in Srb Novak Đoković. Žreb je bil vsaj na papirju ugodnejši za švicarskega virtuoza, Švicar v spodnjem delu razpredelnice nima potencialno zelo nevarnih tekmecev, s prvim nosilcem Đokovićem pa se bosta hipotetično srečala šele v finalu. Federer se bo za uvod pomeril z Avstralcem Marinkom Matoševićem, Đoković se bo v prvem krogu srečal z Argentincem Diegom Schwartzmanom, v njegovem delu turnirske lestvice pa so še Francoz Jo-Wilfried Tsonga, Škot Andy Murray, zmagovalec OP Avstralije Stan Wawrinka in wimbledonski polfinalist Kanadčan Miloš Raonić.

Prva nosilka v konkurenci posameznic je Američanka Serena Williams, ki bo prav v New Yorku lovila sploh prvo letošnjo veliko lovoriko. V prvem dvoboju jo čaka rojakinja Taylor Townsend, v zgornji polovici žreba pa sta še wimbledonska zmagovalka Čehinja Petra Kvitova in finalistka Kanadčanka Eugenie Bouchard.

Rusinja Marija Šarapova, peta nosilka, zmagovalka OP Francije, je v spodnjem delu razpredelnice, prav tako druga nosilka Romunka Simona Halep, finalistka Roland Garrosa. Zmagovalka OP Avstralije Kitajka Li Na je zaradi poškodbe kolena odpovedala turnir.

Na že 134. izvedbi odprtega prvenstva ZDA v New Yorku so prireditelji zagotovili skoraj 29 milijonov evrov denarnega sklada, zmagovalca v posamični konkurenci bosta s seboj odnesla po 2,2 milijona evrov.