Nekdanji prvi igralec sveta Nadal si po poškodbi, ki ga je oddaljila od teniških igrišč, tlakuje pot do vnovičnega prevzema teniškega svetovnega vrha. V še enem trilerju velikih rivalov je Španec premagal prav tako nekdanjo prvo teniško violino Švicarja Rogerja Federerja, petkratnega zmagovalca Cincinnatija, z izidom 5:7, 6:4, 6:3 v nizih. V primeru nedeljskega zmagoslavja se bo Nadal povzpel na drugo mesto na lestvici ATP.

Američan John Isner je na mastersu z nagradnim skladom 3,729 milijona ameriških dolarjev presenetil prvega nosilca in prvega tenisača sveta Novaka Đokovića s 7:6 (5), 3:6, 7:5. Đoković je tako izgubil priložnost, da kot prvi igralec v zgodovini osvoji lovorike vseh devetih najmočnejših teniških mastersov serije 1000, vendar pa mu za takšen podvig manjka prav lovorika v Cincinnatiju. Presenetljivo se je že v četrtfinalu moral posloviti tudi Škot Murray, zmagovalec Wimbledona, ki je masters v Cincinnatiju dobil dvakrat v letih 2008 in 2011. Boljši od drugega nosilca je bil Čeh Tomaš Berdych s 6:3, 6:4. Argentinec del Potro pa je za mesto v polfinalu premagal Rusa Dimitrija Tursunova s 6:4, 3:6, 6:1

"Res sem igral slabo. Obupen dvoboj od začetka do konca. Razen prebliska na začetku drugega niza, sem zelo slabo igral in nisem izkoristil prav nobene priložnosti, ampak tako je v tem športu," je bil razočaran Đoković.

"Čestital bi rad Nadalu, ker je vztrajal in vračal zelo težke udarce. Seveda, da sem razočaran, saj bi se lahko ob boljši igri zlasti v zaključku drugega in na začetku tretjega niza dvoboj razpletel tudi drugače," je po dvoboju z Nadalom dejal Federer.

Na turnirju WTA v Cincinnatiju z nagradnim skladom 2,369 milijona ameriških dolarjev so prav tako znane že vse polfinalistke. Ameriška zvezdnica Serena Williams, prva nosilka, je za polfinale premagala Romunko Simono Halep s 6:0, 6:4, nekdanja številka ena Srbkinja Jelena Jankovic pa je ugnala 12. nosilko Italijanko Roberto Vinci s 6:0, 6:4. Williamsova bo za finale igrala s Kitajo Na Li, ki je napredovala brez boja, potem ko je Poljakinja Agnieszka Radwanska zaradi smrti dedka odpovedala dvoboj in se odpravila na Poljsko, kjer se bo udeležila pogreba. Jankovićeva se bo v polfinalu merila z drugo nosilko Viktorijo Azarenko, ki je bila boljša od nekdanje številke ena ženskega tenisa Danke Caroline Wozniacki s 6:3, 7:6 (5).