Nogometaši v ligi prvakov se odigrali zadnji krog predtekmovanja, znanih je sedem ekip, ki so si zagotovile napredovanje v osmino finala. Izločilne boje so si priigrali Manchester United, Bayer Leverkusen, Real Madrid, PSG, Olympiakos, Bayern München in Manchester City.

Obračun za drugo mesto skupine B med Galatasarayjem in Juventusom so zaradi snega odpovedali. Poleg omenjene sedmerice so si izločilni del že prej priigrali Chelsea, Barcelona in Atletico Madrid.

V Carigradu sta se za drugo mesto v skupini B udarila Galatasaray in Juventus, a so tekmo zaradi snežnega meteža v 32. minuti morali prekiniti, rezultat je bil takrat 0:0. Po 25 minutah so iz Evropske nogometne zveze sporočili, da so tekmo morali odpovedati. Kakšna bo usoda tekme, še ni znano.

Prvo mesto je bilo v tej skupini sicer že pred zadnjo tekmo oddano madridskemu Realu, ki se je tokrat pomeril s Koebenhavnom. Španci so brez težav odpravili danske igralce, za zmago sta zadela Luka Modrić v 25. minuti, ko je na robu kazenskega prostora iz igre vrgel domačo obrambo in lepo zadel desni zgornji kot, in Cristiano Ronaldo v 48. minuti.

V derbiju večera med Bayernom in Manchester Cityjem so domači tekmo začeli sanjsko. V peti minuti je podajo Danteja izkoristil Thomas Müller, v 12. minuti je na 2:0 povišal Mario Götze. David Silva je znižal v 28. minuti, junak večera za angleško moštvo pa je bil James Milner. V 59. minuti je padel ob Danteju, sodnik je pokazal na enajstmetrovko, ki jo je izkoristil Aleksander Kolarov, Milner pa je v 62. minuti postavil končni rezultat 3:2. Bayern in City sta po šestih temah končala s 15 osvojenimi točkami, prvo mesto so osvojili Bavarci.

Na drugi tekmi skupine D med Viktorio Plzen in CSKA Moskvo je sodil Slovenec Damir Skomina, obračun se je končal z 1:1. Moskovčane je v vodstvo popeljal Ahmed Musa (65.), Daniel Kolar je v 77. minuti izenačil, v 90. minuti pa je ob številčni prednosti (rdeči karton sta prejela dva igralca CSKA-ja) zmago domačim priigral Tomaš Wagner.

V skupini A je Bayer Leverkusen gostoval pri Real Sociedadu, za Nemce je v 50. minuti edini zadetek na tekmi dosegel Ömer Toprak. Manchester United je z 1:0 premagal Šahtar Donjeck, edini gol je v 67. minuti zabil Phil Jones.

V skupini C je prvouvrščeni PSG gostoval v Lizboni pri Benfici. Za Francoze je v 37. minuti zadel Edinson Cavani, na 1:1 je poravnal Lima (44.), za tri točke Benfice je v 59. minuti poskrbel Nicolas Gaitan. Olympiakos je doma z 2:1 premagal Anderlecht, zvezda večera je bil Javier Saviola. Ta je grško moštvo v vodstvo popeljal v 33. minuti, šest minut kasneje je izenačil Sacha Kljestan. Saviola je v 50. minuti zapravil najstrožjo kazen, je pa zadel v 58. minuti. Belgijci so do konca ostali brez treh izključenih igralcev, v sodnikovem dodatku je to izkoristil Alejandro Dominguez.

V sredo bodo na sporedu še tekme v skupinah od E do H, pari pa so: Chelsea - Steaua Bukarešta, Schalke 04 - Basel, Olympique Marseille - Borussia Dortmund, Napoli - Arsenal, Atletico Madrid - Porto, Austria Dunaj - Zenit St. Peterburg, Milan - Ajax Amsterdam in Barcelona - Celtic Glasgow.


Skupina A:


Manchester United – Šahtar Donjeck 1:0 (0:0)

Strelec: Jones 68.


Real Sociedad – Bayer Leverkusen 0:1 (0:0)

Strelec: Toprak 49.



Skupina B:


Galatasaray – Juventus 0:0**

**-tekma je bila zaradi močnega sneženja v 31. minuti prekinjena, kasneje pa tudi odpovedana. Moštvi bosta s tekmo verjetno nadaljevali jutri

Fc Köbenhavn – Real Madrid 0:2 (0:1)

Strelca:  Modrić 25., Ronaldo 48.


Skupina C:


Olympiacos – Anderlecht 3:1 (1:1)

Strelca: Saviola 33., 58., Dominguez 95. (11-m.); Klještan 39.


Benfica – PSG 2:1 (1:1)

Strelci: Lima 45. (11-m.), Gaitan 58.; Cavani 37.



Skupina D:


Bayern – Manchester City 2:3 (2:1)

Strelci: Müller 5., Götze 12.; Silva 28., Kolarov 59. (11-m.), Milner 62.


Viktoria Plzen – CSKA 2:1 (0:0)

Strelca: Kolar 76., Wagner 90.; Musa 65.