Na tretji dirki sezone ni manjkalo akcije. Po trčenju Estebana Gutierreza in Adriana Sutila je dirkalnik slednjega celo zagorel, a so mehaniki plamene hitro pogasili. Najbolje je med vsemi težavami nas stezi, kjer ni manjkalo prehitevanje in trčenj, odrezal Ferrarijev zvezdnik Alonso. Na svojem jubilejnem 200. nastopu v formuli 1 je bil na cilju prvi in se povzpel na tretje mesto v skupnem seštevku.

"Odličen začetek sezone. Danes je bilo veselje voziti, šlo mi je odlično od začetka do konca, kar nam je po odstopu v Maleziji še posebej prišlo prav," je po zmagi dejal Španec, a dodal: "Ni pa bilo lahko. Razmišljal sem, kdaj sem nazadnje zmagal. Vseeno je bilo potrebno paziti, pohvaliti pa moram ekipo, saj so bili postanki odlični." Alonso je moral po postankih sredi dirke sicer prepustiti vodstvo drugim, a si ga je spet zagotovil 13 krogov pred ciljem, ko je bil zadnjič pri mehanikih. Alonso je z 31. zmago v karieri na tretji dirki sezone tretji zmagovalec, pred njim sta se zmag veselila Räikkönen v Avstraliji in Vettel v Maleziji. Španski dirkač se je na lestvici najboljših vseh časov po številu zmag zdaj izenačil z Nigelom Mansllom na četrtem mestu; pred njim so še Michael Schumacher (91), Alain Prost (51) in Ayrton Senna (41).

Precej drugačen konec tedna je za Vettlom. Že na kvalifikacijah ni mogel višje od devetega mesta, na dirki se je pritoževal zaradi slabih pnevmatik in velike obrabe, zaradi česar ni mogel napadati. Na koncu mu je sicer le nekaj desetink preprečilo, da bi se povzpel tudi na zmagovalni oder, a je Hamilton ostal pred njim. Še slabši je bil kitajski konec tedna za njegovega moštvenega sotekmovalca in po incidentu na prejšnji dirki tudi velikega tekmeca Marka Webbra. Drugi Red Bullov voznik je namreč ostal brez goriva sredi kvalifikacij, zaradi česar je moral startati iz ozadja, nato pa trčil z Jean-Ericom Vergnejem, predčasno končal dirko, za nameček pa dobil še kazen, tri mesta slabše izhodišče na naslednji dirki.

Medtem ko je Alonso dirko preživel brez prask, je imel več težav na koncu drugi Räikkönen. Po bližnjem srečanju s Sergiem Perezom je nadaljeval z rahlo poškodovanim dirkalnikom, ki je imel na nosu luknjo, a kljub temu prišel do cilja in do drugega mesta. "Presenečen sem bil, da škoda ni bila večja. Kar precej močno sva zadela, ampak avto se je dobro obnašal. Dobro smo se borili in na koncu sem lahko zadovoljen z drugim mestom," je incident in posledice opisal Finec. V boju za prvo mesto je bilo precej menjav, na vrhu so vbili Alonso, Vettel, Felipe Massa, nemški svetovni prvak pa je zaradi drugačne taktike moral zadnjič v bokse pet krogov pred koncem in se vrnil kot četrti.

Na začetku je vodil tudi Hamilton, najboljši iz kvalifikacij, ki pa je moral zaradi mehkejših pnevmatik hitro podpisati predajo in oditi na prvo menjavo v bokse. "Zadovoljen sem, tako s svojim dosežkom kot z ekipnim. S Fernandom in Kimijem se nismo mogli kosati, vseeno pa je uvrstitev na stopničke odlična," je dejal Britanec. Manj vesel je bil njegov moštveni sotekmovalec in lanski zmagovalec na Kitajskem Nico Rosberg, saj je tudi on odstopil.

Pod stopničkami sta za Vettlom ostala Jenson Button in Felipe Massa, do točk pa so privozili še Daniel Ricciardo, Paul di Resta, Romain Grosjean in Nico Hulkenberg.

PO treh dirkah je v skupnem seštevku prvi Vettel z 52 točkami, Räikkönen jih ima 49, Alonso 43, Hamilton pa 40. Med konstruktorji pa ima Red Bull 78, Ferrari 73, Lotus pa 60 točk. Sezona se bo nadaljevala že čez teden dni z dirko v Bahrajnu.