Gregorinova je do odličja prišla z izvrstnim zaključkom teka, saj je pametno razporedila moči in nato, kljub zgrešenemu strelu, prehitevala tekmice in prišla na tretje mesto v zadnjem krogu, ki ga je začela na šestem mestu. "Cilj sploh ni hotel postati cilj. Celo večnost je trajalo, da sem prečkala ciljno črto. Niti ne vem, kakšni občutki so me tedaj preplavili. Kot da ne bi verjela, da sem osvojila medaljo."

Dve uri pred tem je nedaleč stran, na tekaškem stadionu centra Laura, do brona pritekla Vesna Fabjan. "Pred svojim nastopom sem slišala, da je Vesna dobila medaljo in tedaj sem pomislila, da jo lahko tudi sama osvojim. Startala sem s 15. mesta, kar je sicer videti, kot da ni mogoče nič narediti v boju za stopničke. Toda to je bilo mogoče zaradi zaostanka 42 sekund. Ponujala se mi je možnost medalje. Zavedala pa sem se, da je treba imeti odličen strelski nastop. Na koncu je bilo dovolj 19 zadetih tarč in tega sem vesela," je povedala Gregorinova.

Po zgrešenem strelu mislila, da ne bo nič z medaljo

Zgrešila je eno tarčo na tretjem strelskem postanku. "Tedaj sem mislila, da ne bo nič, da do medalje ne morem več. Prišla sem na 11. mesto po tem streljanju in sem vedela, da bo zelo težko. Sem pa se zbrala, ko sem šla peta v zadnji krog, in sem videla, da sta blizu še dve tekmovalki, ki ju lahko prehitim, in to mu je tudi uspelo. Presrečna sem, pohvale serviserjem, saj so smuči izvrstno pripravili."

Tudi na 15 kilometrov gre po medaljo

Že dan pred sobotnim sprinterskim nastopom jo je bolela rama. "Tudi danes sem morala vzeti protibolečinske tablete, ker so se spet pojavile bolečine, tudi včeraj je bilo tako. Upam, da bomo v dveh dnevih premora to odpravili. Potem pa sledi tek na 15 kilometrov. Grem ponovno po medaljo. Zdaj bo vse lažje. Medaljo že imam. Vsak športnik pa skuša na vsakem tekmovanju narediti največ, kar zmore. In upam, da bom spet dosegla dober izid."

»Sem presenečenje, saj je bil Fak naša prva violina«

Gregorinova ima dve srebrni medalji iz SP, na OI je bila doslej petkrat med deseterico, najvišje pa pred štirimi leti s petim mestom v Vancouvru. Kljub temu ni bila največja favoritinja niti v slovenski biatlonski reprezentanci. "Ta sezona se ni začela po načrtih in zato nisem bila v vlogi favoritinje za medalje in mislim, da sem danes presenečenje. Poleg tega je bil v naši vrsti Jakov Fak tisti, ki je veljal za prvo violino, če tako rečem. Več je bilo pritiskov na njega. Sama sem se lažje osredotočila na treninge in tekme, zanj pa bilo verjetno povsem drugače."

Danes je Gregorinova dobila le rože, ko je na biatlonskem stadionu stopila na zmagovalne stopničke. "Jutri me čaka prijetna pot v Soči, nisem mislila, da se bo to zgodilo in komaj čakam, da grem tja." Olimpijsko medaljo bo dobila v sredo na večerni slovesnosti, kot tudi Vesna Fabjan.