Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Tekmice premaguje tudi v zelo visokih petah

Rezultati naših atletov v zadnjih letih, z izjemo Primoža Kozmusa, morda res niso bili na ravni, ki bi si jih z vrhunskimi dosežki razvajena slovenska javnost želela. A spoznanje, da v kraljici športa trenutno nimamo šampionov, ne bi smelo biti pretirano skrb zbujajoče, saj se slovenska atletika ponaša s kar nekaj talentiranimi mladci. Med slednje bi lahko zlahka uvrstili tudi skakalko v daljino Tino Božič.

(Foto: osebni arhiv)

Mladenka se tako v skoku v daljino (6,17 metra) kot troskoku (12,70 metra) ponaša s trenutno najboljšim rezultatom na svetu med letniki 1997 in drugim najboljšim na svetu do 18 let. Kljub odličnim dosežkom pa si visokoletečih in dolgoročnih ciljev ne mara zastavljati. »Nisem oseba, ki bi to počela. Moja največja želja je, da bi na evropskem olimpijskem festivalu mladih nastopila v finalu. To še zdaleč ni lahko, saj imaš na razpolago le tri skoke. Moj trener upa na kolajno, a sama bom o tem razmišljala, v kolikor se mi bo posrečilo uvrstiti tja,« je skromna 16-letnica, ki se raje pusti presenetiti, kot pa da se kasneje sooča z grenkobo, ki jo prinaša morebiten neuspeh.

V veliko veselje ji je tudi nastopanje v mnogoboju, a se mu bo v letošnji sezoni zavoljo boljšega rezultata v skoku v daljino odrekla. Vseeno pa upa, da se mu bo lahko bolje posvetila v prihodnji sezoni. »Mnogoboja sicer nisem nikoli trenirala zares, temveč bolj za šalo. Vendarle mi je ta panoga super, saj vključuje različne discipline. Če ti v eni od njih spodleti, lahko dosežek še vedno popraviš v drugi,« pove najstnica, ki jo v mnogoboju privlači predvsem razgibanost treningov, čeprav ugotavlja, da je precej bolj zahtevna, obenem pa manj monotona panoga kot skoki v daljino.

Dosedanji uspehi Božičeve nosijo še večjo težo, če upoštevamo, da skok v daljino trenira komaj štiri leta in pol. Še toliko bolj pa je zanimivo, da jo je za ta šport navdušil njen mlajši brat Luka. »Še sama ne vem, kako je do tega prišlo. Atletiko sem si dolgo želela trenirati, vendar me je pri tem zaviral balet, ki sem ga pred tem trenirala osem let. Ker bi mi obe dejavnosti vzeli preveč časa, sem se odločila, da se posvetim le športu.«

Ob obiskovanju srednje šole v Mariboru in osmih treningih na teden ima dekle iz Slovenske Bistrice prostega časa razumljivo le za vzorec, zato ga najraje preživi s prijatelji. »Časa je res malo. Vstati moram zelo zgodaj, da grem na avtobus in sem ob sedmih zjutraj v šoli. Da bi se morda v prostem času za hobi ukvarjala še s katerimi drugimi športi, kot so smučanje, plavanje ali kolesarjenje, tako niti ne pride v poštev, niti mi tega ne pusti trener,« pravi mlada atletinja.

Pretirano prešerne volje pa njen trener bržčas ni bil lansko leto, ko je nastopila na tekmovanju teka v visokih petah v središču prestolnice. Kot se za pravo športnico spodobi, je v konkurenci več kot 60 deklet slavila z velikim naskokom, česar se rada spominja. »Da sem se udeležila tekmovanja, me je nagovoril oče in bilo je enkratno. Trener sploh ni vedel, da bom nastopila, zato je bil morda tudi malo jezen. Lahko rečem, da je bil to eden najlepših dni mojega življenja. Zmage sem bila zelo vesela, vse skupaj pa je bilo nekaj drugačnega, novega,« navdušeno obrazloži atletinja, ki je za povrh osvojila še nagrado v višini 1000 evrov. Slednja ji je prišla še kako prav, saj si je z njo, med drugim, lahko privoščila tudi nakup nove športne opreme.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Anketa Arhiv anket