Stuart Astill je prvič v življenju s tribun bodril nogometaše Nottingham Foresta daljnega leta 1956, ko je imel 11 let, od takrat pa se je na njihovo tekmo odpravil še 2533-krat, tudi na oddaljena gostovanja po Evropi. Še bolj impresiven je podatek, da od leta 1973 ni izpustil niti ene tekme, v 40 letih pa je tako prisostvoval na kar 1786 zaporednih tekmah svojih ljubljencev.

Toda 67-letnemu upokojencu jo je sedaj zagodlo zdravje. Prejšnji teden je moral zaradi okužbe na nogi v bolnišnico, a je vseeno lahko na stadionu spremljal sobotno tekmo proti Brightonu. Ker se stanje okužbe ni izboljšalo, je nato moral na operacijo noge, zdravniki pa so mu prepovedali odhod na včerajšnje gostovanje v Burnley in njegova neprekinjena serija obiskov tekem Nottinhham Foresta se je končala pri številki 1786, Stuart pa je moral prenos tekme v bolniški sobi prvič v življenju poslušati prek radijskega sprejemnika.

»To bo prva tekma v 40 letih, ki jo bom zamudil. Nazadnje me ni bilo na stadionu leta 1973, ko sem moral na neko poroko. Pogrešal bom atmosfero s tribun. Vedel sem, da se bo serija ogledov tekem v živo enkrat končala, a nisem pričakoval, da bo to že sedaj. Po toliko tekmah, ki sem jih gledal v živo, bo zares nenavadno spremljati prenos prek radia,« je včeraj pred tekmo v bolnišnici razlagal Stuart, upokojeni železniški inženir.