Župan Verone je prepričan, da si je 23-letnik velikokrat kar sam kriv, da ga navijači na tekmah rasistično zmerjajo. »Mario je razgrajač. V Italiji igra veliko temnopoltih nogometašev in tisti, ki se ne zapletejo v prepir z navijači, nimajo težav. Je spoštovanja vreden igralec..., vendar ve kako biti zoprn na igrišču in kaj mora storiti, da ujezi navijače. Imel je celo težave z navijači Chieva, ki zagotovo niso rasisti,« je povedal Tosi, ki bo s svojo izjavo zagotovo razburil del italijanske javnosti.

Župan je kljub temu navijače Verone pozval, naj se na sobotni tekmi vzdržijo neprimernih opazk in naj ne žalijo temnopolte Milanove nogometašev.

Težave Allegrija

Milančani bodo sicer proti Veroni, ki se je letos vrnila med elito, zaigrali pošteno oslabljeni, saj trener Massimiliano Allegri ne bo mogel računati na kar 10 nogometašev. Med drugim bodo manjkali Kevin-Prince Boateng, Nigel De Jong, Sulley Muntari in Giampaolo Pazzini. Prav slednjega bo Allegri najbolj pogrešal. »Stvar, ki me najbolj jezi, je, da na voljo ne bom imel Pazzinija,« je priznal nogometni strateg.