Fassino, ki velja za gorečega privrženca aktualnega italijanskega prvaka Juventusa, je svojo neprimerno gesto sprva zanikal, a jo naposled le priznal, potem ko so ga pri tem ujele kamere. Nekdanji minister za zunanje zadeve je zatrdil, da je bil sredinec namenjen huliganom in ne »pravim« navijačem Torina.

»Manjša skupina huliganov se je odločila, da napade ter užali mene in mojo družino. Vame so metali celo kamenje. To je bil vzrok, ki je iz mene izvabil nagonsko, a povsem človeško reakcijo, ki pa jo obžalujem. Kljub temu je tako zastrašujoče obnašanje navijačev nedopustno,« je v lastno obrambo dejal Fassino.

Do incidenta je sicer prišlo na stadionu nogometnega kluba Torino, kjer je potekala spominska slovesnost posvečena 31 nogometašem kluba, ki so preminili v letalski nesreči leta 1949.

Kot poročajo italijanski mediji, se je incident pripetil ob nadvse nepravem času. Ozračje v italijanskem nogometu je namreč še vedno močno razburkano po sobotnem incidentu v Rimu, kjer so jo pred finalom italijanskega pokala v strelskem obračunu skupili trije navijači Napolija.