Idealna enajsterica leta 2013 bo znana 13. januarja na Fifini gala prireditvi v Zürichu, ko bodo razglasili tudi dobitnika zlate žoge. Pred dnevi smo izvedeli seznam petih vratarjev, ki kandidirajo za mesto v idealni enajsterici, danes pa je znan tudi seznam 20 branilcev, izmed katerih bodo v zasedbo leta izbrani štirje.

Nominiranci so: David Alaba (Bayern, Jordi Alba (Barcelona), Dani Alves (Barcelona), Leighton Baines (Everton), Jerome Boateng (Bayern), Ashley Cole (Chelsea), Dante (Bayern), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Branislav Ivanović (Chelsea), Philipp Lahm (Bayern), David Luiz (Chelsea), Vincent Kompany (Manchester City), Marcelo (Real Madrid), Pepe (Real Madrid), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Thiago Silva (PSG), Raphaël Varane (Real Madrid), Nemanja Vidić (Manchester United) in Pablo Zabaleta (Manchester City).

V primerjavi z lanskim letom je na seznamu sedem novih imen, od teh je en povratnik (Vidić), šest nogometašev (Alaba, Baines, Boateng, Dante, Varane in Zabaleta) pa je nominiranih prvič. Posebno omembo pa si zasluži Cole, ki je nominiran še devetič zapored, torej mu je to uspelo vsako leto, odkar se izbira idealna enajsterica leta. Zanimivo je, da mu preteklih letih nikoli ni uspelo biti tudi izbran v enajsterico, njegove možnosti za uspeh pa so minimalne tudi tokrat. Bolje pa za prvo uvrstitev v zasedbo leta kaže Lahmu, ki je nominiran osmič.

Od klubov imata največ predstavnikov Bayern in madridski Real, vsak po 4, Barcelona in Chelsea pa sta na seznam nominirancev prispevala vsak po tri svoje branilce.