Lani je nagrado za najboljšega vratarja leta po izboru nogometašev in s tem mesto v idealni postavi leta 2013 dobil Manuel Neuer, ki je favorit za zmago tudi letos, saj je z Bayernom kraljeval v Nemčiji, z elfom pa je poleti postal svetovni prvak in bil tudi eden najboljših, če ne kar najboljši posameznik mundiala.

Poleg Neuerja sta na seznamu finalistov dva stara znanca, Iker Casillas, ki je bil za najboljšega izbran v letih od 2008 do 2012, in Gianluigi Buffon, zmagovalec leta 2006 in 2007 ter edini, ki je med finalisti vsako leto, odkar od leta 2005 izbirajo idealno postavo leta. Seznam peterice zaključujeta dva novinca med nominiranci, Thibaut Courtouis, ki je v lanski sezoni navduševal pri Atleticu iz Madrida, ter Claudio Bravo, kapetan čilske reprezentance ter od poletja dalje vratar Barcelone.

V prihodnjih dneh bosta Fifa in FIFPro sporočila še sezname nominiranih branilcev (26. novembra), vezistov (28. novembra) in napadalcev (1. decembra), izmed katerih bo nato več deset tisoč profesionalnih nogometašev z vseh koncev sveta izbralo najboljše, ki bodo tvorili idealno enajsterico leta 2014. Vsak od glasovalcev lahko izmed nominiranih imen izbere enega vratarja, štiri branilce, tri veziste in tri napadalce.

Končni izbor najboljše enajsterice leta bo razglašen 12. januarja 2015 na Fifini gala prireditvi v Zürichu, na kateri bodo podelili tudi zlato žogo najboljšemu nogometašu leta.