Na spominski slovesnosti se je zbrala velika množica ljudi, po poročanju britanskih medijev okoli 24.000, med njimi so bili trenutni igralci Liverpoola, tisti, ki so zanj igrali pred 25 leti, manjkali niso niti člani mestnega tekmeca Evertona. Zbrane sta nagovorila trener Liverpoola Brendan Rodgers in strateg Evertona Roberto Martinez.

Na 96 umrlih navijačev sta se spomnili tudi največji nogometni organizaciji. Predsednik Mednarodne nogometne zveze Sepp Blatter je v pismu zapisal: "Rad bi izrazil simpatije družinam in prijateljem 96-erice, ki je tragično izgubila življenje v tragediji Hillsborough. Prav je, da jih počastimo in se spomnimo na nedolžne žrtve 15. aprila 1989."

Prvi mož Evropske nogometne zveze Michel Platini je v izjavi za javnost zapisal: "Misli Uefe in evropske nogometne družine ostaja z družinami tistih, ki so izgubili življenje v tragediji pred 25 leti."

Navijači niso skušali vdreti na igrišče, ampak si z begom s tribun želeli rešiti življenje

Liverpool in Nottingham sta se pred 25 leti pomerila v polfinalu pokala. Na stadionu v Sheffieldu so odgovorni na stadion spustili množico Liverpoolovih navijačev. Tribune so bile prepolne, nova množica navijačev, ki jih je na stadion spustila policija, pa je navijače v prvi vrsti povsem stisnila. V gneči je umrlo 96 ljudi, sodnik pa je tekmo prekinil po šestih minutah, ob 15.06. Takrat je bilo jasno, da navijači ne skušajo vdreti na igrišče, ampak si z begom s tribun in preskakovanjem železne ograde rešujejo življenje.

Angleške oblasti so 20 let prikrivale dokumentacijo, ki je šele leta 2012 razkrila napake v delu policistov in drugih, ki so skrbeli za varnost in reševanje, britanska policija pa je krivdo za tragedijo sprva pripisala navijačem.