Ko je 23. novembra na polovici tekme proti Almerii poškodbo staknil Cristiano Ronaldo, so se mnogi privrženci madridskega Reala spraševali, kako bo to vplivalo na rezultate moštva, ki je ravno stopnjevalo formo. A v ospredje je stopil Bale, ki je od takrat dalje dosegel 5 golov in asistenco, Real pa je gladko dobil vse tri tekme. Najboljšo predstavo v dresu Reala je Bale pokazal ravno na zadnji tekmi proti Valladolidu, ko je v soboto kraljevi klub zmagal s 4:0, Bale pa je dosegel tri zadetke in za četrtega podal Karimu Benzemaju. V zadnjih dneh je na račun Valižana zato v tujih medijih moč slišati precej pohval, nič manj pa z njegovimi zadnjimi igrami niso navdušeni pri Realu, kjer pravijo, da niso nikoli dvomili v to, da so z njim opravili dober nakup.

»Nihče pri Real Madridu ni bil nikoli v skrbeh zaradi forme Garetha Balea, saj smo točno vedeli, kako kvalitetnega igralca smo kupili. Edino skrb, ki jo imam glede njega, je ta, da se bojim, da bo postal boljši igralec Reala, kot sem bil sam. Gre za kompletnega ofenzivnega nogometaša, ki lahko dosega zadetka, je zelo hiter, kreativen in kot smo lahko že videli, dobro izvaja tudi proste strele. A to vse smo že vedeli, ko smo ga kupovali, zato pa smo se poleti tako dolgo trudili, da bi postal igralec Reala,« je o Baleu za Daily Mail dejal Zidane, športni direktor Reala in tudi pomočnik trenerja Carla Ancelottija.

Zidane je bojazen o tem, da bi Bale postal boljši od njega, seveda izrekel v šali, saj kot pravi, je Valižanu vselej pripravljen pomagati pri napredku. »Bale lahko postane še boljši, kot je trenutno. Mislim, da ve, da so mu moja vrata vedno odprta, če potrebuje kakšen nasvet. Veselim se dela z njim in tega, da bom sodeloval pri njegovem napredku, ima pa vse potrebno, da postane najboljši nogometaš na svetu,« je dodal Zidane, ki je za Real igral med letoma 2001 in 2006, s klubom pa je v tem času osvojil ligo prvakov in enkrat postal španski prvak.