Jezo navijačev si je prvi mož kluba na pleča nakopal zaradi prodaje enega največjih zvezdnikov Lazia Hernanesa, ki je za 15 milijonov evrov okrepil milanski Inter. »Včeraj sem prejel med 50 in 80 telefonskih klicev psevdonavijačev. Od mene so zahtevali, da zapustim klub, prav tako pa so mi grozili s smrtjo,« je novinarjem danes razkril Lotito in dodal: »Navijači so del kluba, vendar so sedaj prestopili vse meje.«

Hernanes je v Lazio prišel leta 2010 iz Sao Paula, za klub pa je odigral več kot 100 tekem. V tem času je postal ljubljenec navijačev, z njegovo pomočjo pa je moštvo lani osvojilo italijanski pokal.

Nogometašu bi se pogodba z italijanskim prvoligašem iztekla po koncu letošnje sezone, kar bi pomenilo, da bi klub zapustil brez odškodnine. Lotitu tako ni preostalo drugega, kot da Brazilca proda. »Za odhod se je odločil Hernanes, zato prav veliko nisem mogel narediti. Dogovor je imel sklenjen z Interjem. Če bi ostal, bi bil nesrečen,« je razlog za prestop vezista pojasnil predsednik sinje modrih.