Po objavi rezultatov nedeljskega referenduma, na katerem je velika večina udeležencev podprla priključitev k Rusiji, sta oba nogometna prvoligaša s Krima naznanila umik iz ukrajinske lige, vendar le v primeru, če bosta dobila dovoljenje Mednarodne in Evropske nogometne zveze. Predsednik Sevastopola, Aleksander Krasilnjikov, zato ni povsem izključil možnosti, da bo njihov klub tudi v prihodnji sezoni nastopal v ukrajinski ligi, saj se zna zgoditi, da bi moštvo v primeru samovoljnega ravnanja doletele sankcije Fife in Uefe.

»Tako za Fifo, Uefo kot Ukrajinsko nogometno zvezo (FFU) pripravljamo pismo, v stalnih stikih pa smo tudi z nogometnim klubom Tavrilo. Upamo, da bo Uefa na svojem zasedanju 24. marca v Kazahstanu upoštevala realno sliko trenutnih razmer, te pa so, da Krim ni več del Ukrajine,« je pojasnil Krasilnjikov.

Podobno menijo tudi pri Tavrili. Njihov športni direktor Aleksander Bojcan je tako dejal, da mora Ukrajinska nogometna zveza doumeti, da v njihovi ligi ne morejo igrati klubi iz Rusije.

Medtem so se že odzvali pri FFU in v sporočilu za javnost zapisali, da se nestabilno politično stanje na Krimskem polotoku odraža tudi v nogometu, obenem pa dodali, da bodo o primeru obeh klubov odločili že v kratkem.