Suarez je v 73. minuti tekme na Stamford Bridgu dosegel izenačujoči zadetek, ki je Liverpoolu prinesel točko, za Urugvajca pa je bil to že osmi gol v prvenstvu, s čimer se je na prvem mestu liste strelcev izenačil z Robinom van Persiejem.

Ko je Suarez z glavo premagal Petra Čecha je stekel v kot igrišča pred Liverpoolove navijače, kjer je slavil zadetek. A ko se je obrnil, da bi veselje delil še s soigralci, je precej začuden spoznal, da nikjer v bližini ni niti enega igralca Liverpoola. Čudna situacija pri angleških medijih ni ostala neopažena.

Angleški tisk je kot razlog za neprijeten pripetljaj navedel možnost, da so soigralci raje slavili s podajalcem Jamiejem Carragherjem, ki v zadnjem času igra le redko, ali pa so morda ob izenačenju nogometaši Liverpoola začutili, da bi lahko tekmo tudi dobili in so zato pohiteli nazaj na svojo polovico. Toda težko je pozabiti na tretjo možnost, da so odnosi znotraj moštva rdečih precej skrhani, posebnež Suarez pa si je morda s kakšno od svojih nenavadnih potez ali dejanj nakopal jezo soigralcev.