Če se ponavadi dogaja, da nasprotniki Barcelone po tekmi med seboj bijejo boj, kdo bo dobil dres Lionela Messija, je Argentinec tokrat v predmestju Madrida doživel drugačno izkušnjo. Vezist Rayo Vallecana Raul Baena se pred tekmo namreč z njim ni želel rokovati.

Dogodek, ki so ga seveda ujele tudi kamere, je dvignil precej prahu v španskih medijih, ki pa pravega razloga za takšno potezo igralca domače ekipe še niso odkrili. Baena je sicer ponudil svojo razlago za uradno spletno stran svojega kluba.

»Naj nekaj razjasnim, saj vidim, da vsi mediji poročajo, da se nisem želel rokovati z Messijem. Nogometaši Barcelone so bili naši gostje, prihajali so mimo nas in se rokovali z nami. Messi pa je šel mimo mene. Hotel sem mu dati roko, a ko sem videl, da gre kar mimo, sem jo hitro povlekel nazaj,« je dejal Baena, ki pa je verjetno s tem prepričal le malokoga, saj je na posnetku dobro vidno, da je Messi mimo njega prišel z v pozdrav iztegnjeno roko.

»Temu dogodku ne pripisujem nikakršne pomembnosti. Je povsem nepomembna podrobnost s sobotne tekme,« je dodal Baena, ki je bil v mlajših letih štiri leta član Barcelone, kjer ni dobil veliko priložnosti, zato je pri 18 letih prestopil v mestnega rivala Espanyol. Tam je ostal sedem let, preden se je letos poleti preselil k Rayo Vallecanu. Ker derbiji med Espanyolom in Barcelono potekajo v precej razgretem ozračju, nekateri namigujejo, da gre tu iskati razloge, zakaj je nekdanji član Espanyola zavrnil rokovanje z največjim zvezdnikom katalonskega ponosa.