Najnovejši škandal je povezan z njegovim zdaj že nekdanjim dekletom, 22-letno Rocio Oliva. Maradona trdi, da mu je v času, ko sta živela v Dubaju (tam je Argentinec delal kot promotor nogometa), ukradla kopico dragocenih predmetov, kot so ure in diamantni uhani. »Edino, kar si želim, je, da dobim nazaj vse, kar mi je bilo ukradeno. In prav nič drugega,« je zatrjeval Diego Maradona, a očitno ni govoril resnice. Njegov odvetnik Matias Morla je javno napovedal, da je za Olivo (prav tako je nogometašica) zahteval mednarodno tiralico, na osnovi katere jo bodo lahko prijeli skoraj kjer koli na svetu.

Maradona je zdaj že nekdanjo spremljevalko (čeprav naj bi jo še nedavno videli skupaj v Buenos Airesu) poleg kraje obtožil tudi tega, da je noseča z drugim moškim. »Ne vem, ali sem noseča. A če sem, sem manj kot en mesec. Toda v vsakem primeru ne želim imeti otroka z Diegom,« se brani Rocio Oliva. Pravi, da je žalostna in razočarana, o (nekdanjem) partnerju pa dodaja: »Očitno je pripravljen narediti vse, da bi me razžalostil. Želi si, da ne bi spregovorila o celotni zadevi, a se to ne bo zgodilo.«

Če je bil tokratni škandal povezan z njegovim zasebnim življenjem, so bili drugi, za katere je poskrbel med SP, povezani z nogometom. »Ni mi jasno, zakaj ga takoj ne vržete v Guantanamo. To ni le nepravična kazen, to so mafijski posli. Kaj je naredil? Je mogoče koga ubil?« je kazen Urugvajcu Luisu Suarezu, ki ga je Fifa zaradi ugriza italijanskega nogometaša Giorgia Chiellinia izključila iz tekmovanja v Braziliji, mu dodelila devet tekem in štiri mesece prepovedi igranja ter plačilo 80.000 evrov kazni, komentiral 53-letni Maradona. Argentinec se je v televizijskem šovu, v katerem je tudi sovoditelj, postavil na Suarezovo stran. »Kazen za Suareza je kriminalna. Imam občutek, da se želi Fifa v njegovem primeru uveljaviti kot nekakšna avtoriteta,« je v šovu De Zurdo, v katerem je v telefonskem pogovoru nastopil tudi urugvajski predsednik Jose Mujica (ukrep proti Suarezu je dejanje pošastne agresije ne le proti enemu človeku, ampak proti državi, je dejal), kritiziral tudi Diego, ki je med televizijskim nastopom nosil majico s kratkimi rokavi, na katerih je bilo natisnjeno sporočilo: »Luis, mi smo s tabo.«

Maradona je bil (tako kot nedavno tudi Suarez) predčasno izključen s svetovnega prvenstva, a ne zaradi morebitnega ugriza, ampak zaradi dokazanega uživanja prepovedanih sredstev na SP 1994 v Združenih državah Amerike. Kljub temu si je dovolil, da je komentiral odziv na Suarezovo kazen, ki sta ga svetovni javnosti podala legendarna žogobrcarska zvezdnika, Brazilec Pele in Nemec Franz Beckenbauer. »Kazen za Suareza je dobra, pravična in poštena. Je primer kaznovanja takšne agresije na igrišču. Če takšnih incidentov ne bi strogo preprečili in kaznovali, obstaja velika verjetnost ponovitve,« je ocenil Pele, podobno pa je razmišljal tudi Beckanbauer, ki je poudaril, da si je moral trikrat ogledati posnetek, da je sploh verjel, da je videl Suarezovo dejanje.

A Maradona jima ni ostal dolžan. »Očitno prihajata iz muzeja, v katerem ju je povozil čas, in govorita neumnosti. Mislim, da sta idiota. Sramota je, da se ne upreta dejanju in odločitvam Fife,« je dejal Maradona, čeprav so primitivno dejanje 27-letnega Suareza posnele kamere iz kar 34 zornih kotov. Suarez, ki mu zaradi ponovitve takšnega dejanja (kot igralec nizozemskega Ajaxa je ugriznil Otmana Bakkala iz PSV, lani pa Chelseajevega igralca Branislava Ivankovića) športni psihologi svetujejo obvezno zdravljenje, glavni pokrovitelj Adidas pa mu je odpovedal vse nadaljnje marketinške dejavnosti, je bil v domovini – v Natal je ponj prišlo zasebno letalo – sprejet kot narodni junak. A kmalu je sledil še en Maradonov izpad, saj je rojake iz reprezentance popljuval na celi črti. Čeprav je v njihovem dresu leta 1986 osvojil naslov svetovnega prvaka, je ocenil, da zdaj v Braziliji igrajo slabo, neučinkovito, s preveč napakami in premalo tvegano ter da igrajo z manj kot polovično močjo in zmožnostjo, kot glavnega krivca za to pa je označil selektorja Alejandra Sabella.