Mariborčani so danes v razprodanem Ljudskem vrtu odločali o svoji usodi. Zmaga bi jim prinesla nadaljevanje v evropski ligi, a so bili gostje iz Gelsenkirchna premočni. Na drugi tekmi skupine je Chelsea s 3:1 premagal Sporting, zmagal v skupini in bo skupaj s Schalkejem igral v spomladanskem delu tekmovanja, Sporting pa se seli v evropsko ligo.


Maribor – Schalke 0:1 (0:0)


Strelec: Meyer 62.



Postavi:


Maribor: Handanović, Rajčević, Viler, Arghus, Stojanović (Vršič 76.) , Filipović, Mertelj, Sallalich (Mendy 65.), Bohar, Ibraimi (Zahović 82.), Tavares


Schalke: Fährmann, Kirchhoff, Höwedes, Aogo, Uchida, Fuchs, Höger, Barnetta (Meyer 56.), Neustädter, Choupo-Moting, Huntelaar 



Drugi polčas:


90' – V zaključnih minutah so bili Mariborčani večino časa pri žogi, poskušali so z vseh mogočih položajev prebiti obrambo gostov in priti do izenačenja, a so bili neuspešni. Schalke je odbil vse njihove napade in se veselil zmage, ki je Nemcem ob porazu Sportinga v Londonu prinesla tudi skok na drugo mesto v skupini in s tem uvrstitev v osmino finala, Mariborčani pa se z dvignjenimi glavami za to sezono poslavljajo od Evrope, v ligi prvakov pa so pustili zelo dober vtis.


85' – Mariborčani so izvedli hiter protinapad, Bohar je podal do Vršiča, ta pa je akcijo zaključil z s strelom z leve strani kazenskega prostora, a tudi on ni uspel ustreliti v okvir vrat.


82' – Mariborčani so v lovu za preobratom igrali vse bolj tvegano in poskušali so prebiti obrambne vrste Schalkeja, kar pa jim je povzročalo precej težav. Do strela so vendarle prišli v 82. minuti, ko je Filipović z roba kazenskega prostora ustrelil z volejem, žoga pa ponovno ni zletela niti blizu cilja.


71' – Uchida je preigraval na desni strani, nato pa podal do Aoga, ki je močno ustrelil z 20 metrov, Handanović pa je žogo uspel odbiti v kot.


62' – 0:1 – Bolj ofenzivna igra se je gostom obrestovala v 62. minuti, ko so dosegli prvi gol na tekmi. Po predložku Fuchsa je šel Handanović z vrat in žogo izbil na rob kazenskega prostora, toda žal jo je poslal ravno na nogo Meyerju, ki ponujene priložnosti ni zapravil in je zatresel nebranjeno mrežo.


55' – Veliko sreče je imel Maribor v 55. minuti, da se ni znašel v zaostanku, saj je Huntelaar prišel do strela iz neposredne bližine in že premagal Handanovića, nato pa se je žoga odbila od vratnice in se kotalila po črti, preden jo je Rajčević izbil na varno daleč od vrat.


53' – Drugi polčas se je začel z ofenzivo Nemcev, ki so precej bolj odločno krenili v lov za vodilnim golom kot v prvi polovici tekme, a prvo priložnost v nadaljevanju so imeli Mariborčani. Tavares je po kombinaciji z Boharjem prišel do strela z ugodnega položaja z roba kazenskega prostora, a je žogo poslal mimo vrat.


Prvi polčas:


44' – Schalke je prišel do protinapada dveh proti enemu, nato pa je Rajčević, ki je edini spremljal napad gostov, padel, kar pa je zmedlo Huntelaarja in Nizozemec je slabo streljal z roba kazenskega prostora prek vrat, čeprav je imel veliko prostora in časa, da bi lahko iz te akcije iztisnil precej več.


43' – V zaključku prvega polčasa so precej bolj nevarni postajali Mariborčani, a ravno v času dobre igre vijoličastih so do velike priložnosti prišli gostje, ko je Huntelaar podal pred vrata, Barnetta pa je bil le za nekaj centimetrov prekratek, da bi dosegel njegovo podajo, po kateri bi brez težav zatresel mrežo.


34' – Choupo-Moting je po predložku z desne strani streljal z glavo, a je bil Handanović zanesljiv.


29' – Podobno kot nekaj minut pred njim Neustädter je tudi Viler z velike razadlje ustrelil precej prek vrat.


26' – Neustädter je ustrelil s 30 metrov od vrat, žoga pa je zletela prek prečke.


22' – Prva večja priložnost na tekmi je pripadla Mariborčanom, ko je po podaji iz kota z glavo streljal Arghus, žogi pa je pot v gol na črti preprečil Uchida. A Japonec je žogo odbil le do Tavaresa, ki pa nato iz ugodnega položaja ni uspel zatresti mreže, ponovno je bil na pravem mestu Uchida.


17' – Barnetta je bil najvišji v skoku pred vrati Maribora, a je kot prej z nogo tudi z glavo streljal mimo vrat.


15' – Nemci so imeli v uvodnem delu tekme rahlo pobudo, a niso uspeli resneje napasti proti mariborskim vratom, edini strel pa je z roba kazenskega prostora v 5. minuti sprožil Barnetta, toda žogo je poslal daleč mimo vrat. Mariborčani so delovali zelo čvrsto v obrambi, izpeljali so tudi nekaj napadalnih akcij, v 15. minuti pa je s strelom od daleč zapretil Tavares, toda Fährmann je bil na pravem mestu in ni imel preveč dela z lovljenjem žoge.