Luka Koper – Maribor (danes ob 16. uri): Čeprav Maribor igra v ligi prvakov, je prioriteta naslov slovenskega prvaka. Vijoličasti v državnem prvenstvu za vodilnimi Domžalami ob tekmi manj zaostajajo že devet točk. Zaradi natrpanega evropskega urnika nihče ne ve, kdaj bodo odigrali zaostalo tekmo z Olimpijo, ki je nespametno izsilila prestavitev, pa pokalno z Radomljami... V letu 2014 zelo težko. Ker je nov neuspeh na domači sceni prepovedan, so Mariborčani že uro po velikem remiju s Sportingom začeli priprave na gostovanje na Bonifiki, katero so v preteklosti pogosto zapuščali sklonjenih glav. Za Koper je Maribor tekmec, na katerega se med vsemi v ligi najbolj nabrusijo, predsednik kluba Ante Guberac pa se že preveč obremenjuje z Zlatkom Zahovićem in druščino. Ker je Koper pod trenerjem Alenom Ščulcem temeljito spremenil slog igre in se od bunkerja, ki ga je prakticiral Italijan Vanoli, obrnil k napadalni igri ter tako nanizal tri zmage zapored, bodo na svoj račun prišli tudi gledalci. Maribor letos še ni osvojil točke v gosteh! Naš tip: 0.

Celje – Rudar (danes ob 18. uri): Celjani so v lanski sezoni izgubili vseh šest sosedskih derbijev z Velenjčani. Letos je razmerje sil v kakovosti spremenjeno. Velenjčani so med tednom poslovili še od slovenskega pokala z domačim porazom proti Krki, kar je znak za alarm. Poslovne težave v pokrovitelju Premogovniku Velenje se vse bolj odražajo tudi na zelenici. Naš tip: 1.

Domžale – Olimpija (danes ob 20.05): Tokrat ne gre le za lokalni derbi Ljubljanske kotline, ampak tudi za obračun vodilnih ekipe lige. Domžale imajo ob stoodstotnem izkupičku na osmih tekmah še najboljšo obrambo brez prejetega gola, Olimpija pa najučinkovitejši napad lige. Tekma bo spopad dveh različnih slogov. Domžalski temelji na obrambi in destrukciji, ljubljanska na kombinatoriki in igrivosti z veliko posestjo žoge, a tudi preveč igre po širini namesto po globini. Za Olimpijo je tekma dejansko prvi veliki izpit zrelosti, ki bo razkril, kaj lahko doseže v letošnji sezoni. Domžale bi z novo zmago le še podkrepile kandidaturo za naslov prvaka. Po zakonu verjetnosti je vse več možnosti, da prejmejo prvi gol v sezoni, izgubijo dve točki... Naš tip: 0.

Zavrč – Gorica (jutri ob 16. uri na Ptuju): Zavrč ne občuti, da zaradi gradnje tribune tekem ne igra doma, ampak je gostitelj na Ptuju, kjer je obisk gledalcev zelo dober. Gorica se po zadnji invaziji igralcev iz Italije, ki pa niso tako kakovostni, kot je bil lanski paket, šele uigrava, zato bo velik uspeh že remi. Naš tip: 0.

Krka – Kalcer Radomlje (juri ob 16. uri): Klasični derbi dna lestvice. Pod bremenom pritiska bodo Novomeščani s plejado profesionalcev s Hrvaškega, medtem ko amaterji v Radomljah igrajo za potne stroške. Čeprav so Radomlje zadnje in še brez točke, je očitno, da trener Dejan Djuranović ne igra obrambno, ampak skuša igrati kombinatorno. Kar je tudi logično, saj je bil vso kariero plemeniti vezist. Radomlje bodo težko obstale v ligi, a ni dvoma, da bodo zaradi sloga igre prej uveljavile in usposobile kakšnega mladega igralca za prestop v boljši klub in s tem zaslužek kot uglednejši klubi v soseščini. Naš tip: 0.