Najboljši nogometaš na svetu je ta mesec z Barcelono podaljšal pogodbo do leta 2018, španski časopis pa razkriva, da se je v času pogajanj med nogometašem in katalonskim velikanom vmešala tudi tretja stran.

Šlo naj bi za neznan ruski klub, ki je sprva stopila v stik s Jorgejem Messijem, Lionelovim očetom in menedžerjem ter argentinskemu reprezentantu obljubil astronomskih 30 milijonov evrov letne plače. Pretirano na slabšem ne bi bili niti pri Barceloni, saj bi v primeru prodaje svojega asa zaslužili rekordnih četrt milijarde evrov.

Tako klub kot nogometaš sta domnevno ponudbo zavrnila. Messi se za Ruse pravzaprav sploh ni zmenil, saj naj bi bil veliko bolj kot denarja željan zmag in lovorik ter igranja ob boku zvezdnikov kot so Andres Iniesta, Xavi Hernandez in Cesc Fabregas.

Čeprav ime ruskega kluba, ki naj bi bil pripravljen ponuditi tolikšno vsoto za Messija, ostaja neznanka, je jasno, da si trikratnega dobitnika zlate žoge lahko privošči le peščica.. V prvi vrsti je to zagotovo Anži iz Mahačkale, ki je v lasti milijarderja Sulejmana Kerimova ter morda tudi aktualni ruski prvak Zenit iz St. Peterburga, za katerim stoji naftni gigant Gazprom.