Novi stadion ruskega nogometnega kluba, ki bo leta 2017 gostil pokal konfederacij, leto kasneje pa se bodo na njem igrale tudi tekme svetovnega prvenstva, se bo do leta 2018 imenoval po tamkajšnji banki Otkritie. Banka je za to pravico morala seči globoko v žep, saj je odštela kar 30 milijonov evrov.

Moderen športni objekt, ki ga gradijo severozahodu ruske prestolnice, bo sprejel 42 tisoč gledalcev, po zdajšnjih napovedih pa naj bi ga dokončali prihodnje leto. »Številne generacije Spartakovih nogometašev so vse od tridesetih let prejšnjega stoletja sanjale o igranju na novem stadionu. Njihove sanje bodo sedaj že zelo kmalu postale resničnost,« navdušenja nad več kot 350 milijonov evrov vrednim projektom ne skriva lastnik Spartaka Leonid Fedun.

Spartak, ki trenutno nastopa na znamenitem stadionu Lužniki v Rusiji velja za enega najuspešnejših in najbolj priljubljenih nogometnih klubov. Med letoma 1992 in 2001 je naslov državnega prvaka osvojil kar devetkrat, vendar je temu sledilo manj uspešno obdobje, saj je brez lovorike že vse od leta 2003, ko se je veselil naslova v ruskem pokalu.