Salzburžani so se v Baslu pokazali v lepi luči, imeli priložnosti in prevladovali večino tekme, predvsem v prvem polčasu. Dobro je igral tudi Kampl (igral je do 90. minute), ki pa se mu ni uspelo vpisati med strelce. Salzburg je prvič v sezoni ostal brez zmage v tem tekmovanju, a vseeno ima lepo izhodišče za povratni obračun.

Povsem drugače je z Ludogorcem Razgradom. Čeprav so domači imeli svoje priložnosti, pa niso zadeli. Najlepšo priložnost za gol je imel prav Bezjak (v 73. minuti ga je zamenjal Michel Platini), ki je imel v 26. minuti na voljo najstrožjo kazen, a je ni izkoristil.

Valencia je od takrat igrala tudi brez izključenega Seydouja Keitaja, a kljub temu v prvem delu zabila dva gola. Prvega že v peti minuti prek Antonia Barragana, drugega pa v 34. minuti prek Federica Cartabie. Philippe Senderos je postavil končni izid v 59. minuti. V 80. minuti je rdeč karton pri domačih dobil Pedro Juninho Quixada.

Italijanski obračun med Juventusom in Fiorentino se je končal z 1:1. Josip Iličić je začel v prvi postavi kluba iz Firenc, a že v tretji minuti doživel hladen tuš, ko je Torinčane, predvsem v drugem polčasu precej blede, v vodstvo popeljal Arturo Vidal. V 79. minuti pa je po Iličićevi podaji zadel Mario Gomez in izenačil na 1:1.

Jan Oblak pa je celo tekmo branil Benficina vrata v Londonu, kjer so Portugalci s 3:1 premagali Tottenham. Lizbončane je v vodstvo popeljal Rodrigo v 30. minuti, v 58. minuti pa je vodstvo podvojil Luisao. Christian Eriksen je v 64. minuti znižal zaostanek, ko je neubranljivo zadel s prostega strela z 18 metrov, a je kapetan Benfice Luisao v 84. minuti odločil zmagovalca.

Na drugih tekmah je Porto premagal Napoli z 1:0, Alkmaar z enakim izidom Anži Mahačkalo, Sevilla, ki je izločila Maribor, je z 0:2 klonila pred mestnim tekmecem Betisom, Olympique Lyon pa je s 4:1 opravil Viktorio Plzen.