Manj natančen je na svojih spletnih straneh BBC, ki sicer ne navaja roka, a prav tako napoveduje, da bo Milanič na klopi ekipe z Elland Roada zamenjal Davida Hockadaya, pri tem pa se sklicuje na izpostavo radia BBC v Leedsu.

Član zlate generacije slovenskega nogometa, ki je najprej uspešno vodil nogometaše Maribora, zdaj pa Sturm, je pred dnevi te novice zanikal: »V nogometu so vedno neke govorice. Ampak brez strahu, nimam nobene ponudbe drugih klubov. Stoodstotno sem osredotočen na delo pri Sturmu.«

Danes pa je govorice podkrepil tudi generalni manager Sturma Gerhard Goldbrich, ki za avstrijsko tiskovno agencijo Apo zadeve ni želel komentirati. Goldbrich je dejal le, da je vsa koncentracija trenutno namenjena današnji ligaški tekmi proti Riedu.

Apa poroča, da bi to kaj lahko bil zadnji nastop Sturma pod Milaničevo taktirko, saj Yorkshire Evening Post poroča, da sta se 46-letni Milanič in italijanski lastnik Leedsa Massimo Cellino v grobem že dogovorila za sodelovanje. Do njega je prišlo po tem, ko je Španec Oscar Garcia, ki je bil prvi na seznamu želja angleškega drugoligaša, po poročanjih medijev odšel k tekmecu Watfordu.

Milanič je kot trener z Mariborom med letoma 2008 in 2013 štirikrat osvojil državni naslov in trikrat pokalnega. S Sturmom, s katerim ima sicer pogodbo do leta 2016, pa mu preboj v avstrijski vrh ni uspel. Lani je klub pod njegovim vodstvom v Evropi doživel sramoto, ko ga je izločil islandski Breidablik, v domačem prvenstvu pa je Sturm nato osvojil peto mesto in ostal brez nastopa v evropskih tekmovanjih, trenutno pa je štajerska ekipa celo na sedmem mestu prvenstvene razpredelnice.