Najmlajši od bratov Toure, 28-letni Ibrahim, ki je bil prav tako nogometaš, je prejšnji teden umrl po precej kratkotrajnem boju z rakom. Njegovo zdravstveno stanje se je v zadnjem času pred smrtjo drastično slabšalo, zato si je želel čim več časa z njim preživeti tudi Yaya, ki pa je sedaj razkril, da mu v klubu tega niso omogočili, še več, zahtevali so, da odpotuje na bolj ali manj nepomemben dogodek v Abu Dabi, kjer je City po osvojenem naslovu angleškega prvaka imel nekaj promocijskih dogodkov, odigral pa je tudi srečanje s tamkajšnjim klubom Al-Ainom.

»Slavil sem naslov prvaka, ko je brat ležal na smrtni postelji«

»Ibrahim je bil moj velik zaupnik in moj najboljši prijatelj. Pri Cityju pa mi niso šli na roko in mi niso želeli odobriti nekaj prostih dni pred odhodom na priprave na svetovno prvenstvo, da bi jih preživel z bratom. Tako sem odšel proslavljat naslov angleškega prvaka v Abu Dabi, moj brat pa je medtem preživljal zadnje dni na smrtni postelji,« je v pogovoru za France Football razkril Yaya Toure.

Zvezdnik Cityja in reprezentance Slonokoščene obale je kasneje obžaloval, da ni bil pri vsej stvari bolj odločen. »Kasneje sem bil jezen nase, ker nisem bolj vztrajal pri svojih zahtevah. Moral bi izsiliti dovoljenje, da izpustim potovanje v Abu Dabi. So pa vodilni pri Cityju dobro vedeli, da sem zadnje mesece precej trpel, ker se je zdravstveno stanje mojega brata slabšalo,« je še povedal Toure.