Arsenal je po odličnem začetku sezone nekoliko padel v formi, saj je v zadnjem tednu doživel dva boleča poraza. Z 2:0 ga je najprej premagal Napoli, kar je topničarje stalo prvega mesta v skupini lige prvakov in posledično so zato imeli težji žreb osmine finala, kjer se bodo pomerili z Bayernom, nato pa so v premier ligi na gostovanju pri Manchester Cityju izgubili s kar 3:6. Londončani sicer ostajajo vodilna ekipa angleškega prvenstva, a se je njihova prednost povsem stopila, saj imajo pred petim Evertonom le še štiri točke prednosti, Liverpool, Chelsea in City pa ga lahko ujamejo že v naslednjem krogu.

Wenger je prepričan, da bi nakup dobrega napadalca v zimskem roku znova obrnil krivuljo rezultatov navzgor, dolgoročno pa Arsenalu zagotovil odločilno prednost v boju za naslov angleškega prvaka. Za zvenečo okrepitev je francoski strateg pripravljen zapraviti do 35 milijonov evrov klubskega denarja.

Kot poroča nogometni portal Goal.com, je Wenger sestavil seznam petih imen napadalcev, izmed katerih bi rad v januarju enega zvabil k Arsenalu. Na njem so Robert Lewandowski (Borussia Dortmund), Diego Costa (Atletico Madrid), Ezequiel Lavezzi (PSG), Stephan El Shaarawy (AC Milan) in Fernando Llorente (Juventus).

Pri trenutno vodilnem klubu premier lige v teh dneh budno spremljajo situacijo okoli omenjene peterice in iščejo način, da bi katerega od njih kupili, le pri Llorenteju pa se topničarji zanimajo za možnost izposoje.

V prvem delu sezone je pri Arsenalu večino bremena v napadu nosil Olivier Giroud, Wenger pa želi pred odločilnim delom sezone Francoza razbremeniti.