»Ali sprejmeš pravila in nastopaš, ali pa se odločiš, da jih ne boš upošteval in si izključen iz tekmovanja. Če bi bilo tako, bi pravilo vsi razumeli,« meni Wenger, prepričan, da bi se morala Uefa proti največjim nogometnim klubom, ki kršijo pravila finančnega fair-playa, odločneje zoperstaviti in jih brez oklevanja izključiti iz lige prvakov.

»Obstajajo pravila. Ali jih upoštevaš ali pa ne. Če jih ne, potem moraš biti kaznovan. Ker Uefa noče klube izključiti iz lige prvakov, jih skuša kaznovati na manj občutljiv način. Živimo v družbi, kjer so vsi obveščeni o vsem. Pravila morajo biti jasna. Kaj mislite, koliko ljudi mi bo znalo povedati o pravilu finančnega fair-playa, če odidem na ulico in jih o tem povprašam? Še sam, ki se preživljam z nogometom, ne bi znal storiti tega,« je prepričan Francoz in Uefo pozval, naj poenostavi način kaznovanja.

»Vsi se strinjamo, da morajo biti kršitelji kaznovani. Bistveno zahtevnejše pa je ljudem pojasniti, kako vse skupaj deluje.« Wenger je za konec še dodal, da če si spremembe ne bo želela večina, bo pravilo Uefe le težko doseglo svoj namen.