Obe ekipi sta tekmo začeli previdno. Zrinjski v nasprotju s pričakovanji ni postavil le obrambnih okopov, ampak je pokazal tudi veliko napadalnih ambicij. Na sredini igrišča je z agresivno igro nevtraliziral zvezno vrsto gostiteljev, ki jim nikakor ni uspelo vzpostaviti prevlade in narekovati ritma, zato je bila posest žoge v prvem delu 57:43 odstotkov za Zrinjski. Če bi imeli gostje v svojih vrstah vsaj enega umetnika s potezo več, torej klasično desetko, bi bila mariborska obramba, kjer je bilo največ prepiha na desni strani pri mladem Petru Stojanoviću, v hudih težavah, saj je bila nekajkrat na robu zloma tudi ob šablonski igri Zrinjskega. Hercegovci so priložnost tekme zapravili v 12. minuti, ko obrambi Maribora v dveh poskusih ni uspelo že osvojene žoge spraviti stran od gola, zato je do velike priložnosti prišel Velibor Djurić, a je njegov diagonalni strel v velikem slogu ubranil vratar Jasmin Handanović.

Mariborčani so skušali z globinskimi žogami priti do priložnosti, a se ujemali v nedovoljene položaje. Mendy in Tavares sta poskušala s streli, gledalci so bili vse bolj nezadovoljni. A v finišu prvega polčasa so videli festival zapravljanja priložnosti in spektakularen vodilni gol Dareta Vršiča iz neubranljivega prostega strela z 18 metrov v 45. minuti, potem ko so gostje podrli Tavaresa. Tik pred zadetkom in po njem je živce navijačem paral povratnik s Sardinije, kjer je bil na posodo v Cagliariju, Agim Ibraimi, ki je zapravil priložnosti, kakršnih umetniki njegovega slovesa običajno ne zgrešijo niti miže. Obakrat je dobil sanjsko globinsko podajo Mendyja (40. minuta) in Vršiča (dodatek prvega polčasa), a je izgubil dvoboj z vratarjem gostov Raktom Dukjovićem, ker poteze makedonskega reprezentant niso bile premetene, odločne in dovolj hitre. Da je bila smola popolna, je ob prvi superpriložnosti Tavares žogo z desnico, ki je njegova slabša noga, poslal mimo nebranjenega dela gola.

Namesto da bi Maribor vse dileme o zmagovalcu razrešil že v prvem polčasu, so gledalci trepetali še deset minut drugega polčasa, ko so gostje zapravili prosti strel z enakega mesta, s katerega so gostitelji povedli. Vseh negotovosti in živčnosti je bilo konec v 56. minuti, ko jih je z enajstmetrovko vsaj malo obdaril 33-letni ruski sodnik Sergej Lapočkin. Stojanović, ki je bil v prvem polčasu najšibkejši člen domačih, je predvsem na račun vztrajnosti izsilil enajstmetrovko, potem ko je vratar Dujković izpustil vrnjeno žogo. Stik med vratarjem in mariborskim branilcem je sodnik na ogorčenje gostov in presenečenje gostiteljev ocenil kot prekršek za enajstmetrovko, ki jo je realiziral Ibraimi in se tako vsaj malo odkupil za huda spodrsljaja iz prvega polčasa.

Zrinjski ni obupal, da bi nadoknadil dva zadetka zaostanka, saj bi mu za napredovanje zadostoval že remi, a mu je celo za častni zadetek zmanjkalo kakovosti, znanja, izkušenj in moči, saj je bilo očitno, da so jim pošle po dobri uri igre. V uteho jim ostane večja posest žoge 61:39. Da Maribor ni dosegel še tretjega gola, je krivec najboljši igralec Hercegovcev vratar Dujković. Gledalci so navdušeno zaploskali novi evropski zmagi v upanju, da bo moštvo nadaljevalo proti ligi prvakov.