Olimpija – Gorica (danes ob 17. uri): Olimpija je evforična po seriji treh zaporednih zmag v prvenstvu in pokalni s Tromejnikom, a realnost je, da so premagali najslabše tri ekipe lige, Krko, Radomlje in Rudar. Ker je Gorica trenutno četrta najslabša na lestvici, imajo odprto pot do treh točk, s katerimi bi si utrdili samozavest pred serijo tekem resnice. Te bodo razkrile, ali so resnično tako odlični, kot so prepričani po dobrem začetku. Po imenih imajo v Stožicah kader za vrh lestvice, po potrebi prefinjeno sodniško naklonjenost, ne pa prednosti domačega igrišča. Zaradi praznih tribun v Stožicah ni nobenega pritiska, da bi se gostom zatresla kolena, ampak mirno igrajo v gledališkem vzdušju. Goriška zasedba je daleč od lanske kakovosti. Prva zmaga v sezoni proti Radomljam je prinesla nekaj miru v klub, v katerega iz dneva v dana prihajajo novi nogometaši. Naš tip: 1.

Rudar – Krka (danes ob 20. uri): Oboji po izkupičku točk zaostajajo za pričakovanji. Velenjčani imajo težave z realizacijo priigranih priložnosti. Dragan Jelić je še daleč od forme in sposobnosti, da bi zabijal v seriji, kot je lani Mate Eterović. Krka ima po številnih prihodih vse bolj hrvaški pridih, a realnost je boj za obstanek. Krizni sestanek po seriji treh porazov še ni prinesel kadrovskih sprememb. Naš tip: 1.

Maribor – Zavrč (danes ob 20. uri): Ker je v Mariboru vse podrejeno ligi prvakov in povratni tekmi v torek s Celticom v Glasgowu, je to velika priložnost za tekmece v slovenski ligi, kar je v minulem krogu že izkoristilo Celje. Zavrč je zmagal na vseh treh letošnjih tekmah v gosteh. Za nameček bo še dodatno motiviran, saj gre tudi za lokalno rivalstvo. Naš tip: 1.

Luka Koper – Domžale (jutri ob 18. uri): Po dveh porazih zapored sta pred Koprom na Bonifiki tekmi resnice z vodilnimi Domžalami (jutri) in prebujeno Olimpijo (sreda). Vodstvo kluba ni sledilo glasu in nezadovoljstvu slačilnice, da moštvo igra preveč obrambno. S tem, da sta brez odškodnine odšla zelo kakovostna tujca iz BiH Čovilo in Galešić, je stopilo v bran italijanskega trenerja Vanolija. Novi športni direktor je postal nekdanji slovenski reprezentant Matej Mavrič Rožič, ki razmere v klubu dobro pozna, saj je bil doslej tehnični vodja moštva, zato natančno ve, kje so šibke točke. Ker oba trenerja Vanoli in Elsner stavita na trdno obrambo, tekma ne bo lepotica za gledalce, ampak taktičen boj, v katerem bo odločil en gol. Domžalčani so sezono začeli fantastično s serijo petih zmag in še brez prejetega gola, zato kar prekipevajo od velike samozavesti. Naš tip: 0.

Kalcer Radomlje – Celje (jutri ob 18. uri v Domžalah): Za amaterje iz Radomelj bo uspeh že vsaka točka. Potem ko so prve tri tekme izgubili z golom razlike, je začela začetna vnema popuščati in so postali zaželen tekmec za popravljane razlike v golih (Olimpija, Gorica). Celjani, ki navdušujejo z napadalnim in dirkaškim slogom, so se okrepili z izkušenim vezistom Anejem Lovrečičem, za katerim sta avanturi v Romuniji in Makedoniji ter razšli Nicolasom Rajšelom. Naš tip: 2.