Klub iz Mahačkale je pred tem že zapustil trio ruskih reprezentantov Aleksander Kokorin, Igor Denisov in Jurij Žirkov, ki so prav tako okrepili vrste moskovskega Dinama, neuradno za 45 milijonov evrov, včeraj pa je bil dokončno izpeljan tudi prestop Brazilca Williana k Chelseaju (za približno 37 milijonov evrov). Rezanje proračuna je julija odpihnilo tudi trenerja Reneja Meulensteena, ki je v klubu bil le 16 dni.

Sulejman Kerimov, ruski milijarder in lastnik kluba, se je za drastično manjši vložek v klub odločil potem, ko so nepričakovano slabi rezultati kluba začeli vplivati na njegovo zdravje. Na manjši vložek je morda vplivalo tudi slabše stanje njegovih drugih investicij, s katerimi je Kerimov pred kratkim izgubil skoraj pol milijarde evrov. Letni proračun Anžija je bil v lanski sezoni 140 milijonov evrov, letos pa si ga v klubu želijo znižati na približno 60 milijonov.

Ko je Kerimov leta 2011 kupil dagestanski klub, si ni želel le uspešnega nogometnega kluba, ampak je imel v mislih holističen pristop k celotnemu projektu, ki bi posredno vplival na celotno regijo. Ruski mogotec je najprej svoje milijone vložil v nakupe dragih igralcev, kasneje pa naj bi na vrsto prišli nov stadion in ostala nogometna infrastruktura, vključno z lastno nogometno akademijo.

Kamerunec Samuel Eto'o, ki je bil v Anžiju najbolje plačani igralec na svetu, zaenkrat ostaja v klubu, a zanj so že pokazali resno zanimanje pri Napoliju, Interju, Chelseaju in Manchester Unitedu, tako da bo verjetno tudi on v naslednjih dneh zamenjal klub.