Villa je na nedeljskem prvenstvenem srečanju proti Getafeju po dolgem času znova nastopil v prvi postavi Barcelone. Njegovo moštvo je na Camp Nou s kar 6:1 odpravila nasprotnika, med strelce pa se je vpisal tudi španski reprezentant.

A nogometaš je zaradi hudih bolečin že dan kasneje končal v bolnišnici, kjer naj bi mu odkrili in že odstranili ledvične kamne. Koliko časa bo Villa odsoten z igrišč, iz kluba niso sporočili, najverjetneje pa svojemu moštvu ne bo mogel pomagati na sobotnem gostovanju proti Granadi.

El clasico že ob štirih popoldan

Kljub manjši nevšečnosti pa bo Villa zagotovo nared za prvenstveni obračun proti madridskemu Realu 2. marca. Španska velikana se bosta med seboj pomerila na Santiagu Bernabeu, težko pričakovana tekma pa se bo tokrat odvila ob nekoliko neobičajnem terminu.

Vodstvo španske nogometne lige je namreč zaradi torkovega povratnega srečanja madridskega Reala v osmini finala lige prvakov proti Manchester Unitedu el clasico prestavila na popoldanski čas. Kluba se bosta tako pomerila že ob štirih popoldne, s čimer bo imel beli balet enako količino časa, da si opomore, kot rdeči vragi, ki bodo ob istem času gostil Norwich.

Pri Realu so sicer srečanje proti Barceloni sprva želeli odigrati že v petek, a je bila njihova prošnja zavrnjena.